Rydell & Quick laddade inför Ritz afterwork

Av den 31 oktober, 2019
Foto: Karl-Johan Sandberg - Arkivbild

Fredag den 1 november kommer ett av Sveriges främsta party band till Örebro, det är nämligen Rydell & Quick som åter gästar Ritz afterwork för ännu en episk spelning.

Örebroguiden fick en pratstund med Malin Quick inför spelningen.

Hej Malin, hur känns det inför fredagens konsert?
– Det känns grymt kul, vi älskar Örebro och tycker att det är jätteroligt att vara tillbaks, vi har ju en enormt fin publik där, så det skall bli jättekul och vi är grymt taggade alltså.

Era egna låtar brukar vara mycket populära på spelningarna, är det något nytt på väg?
– Faktum är att vi håller på och skriver nu, som du vet turnerar vi väldigt mycket så man behöver få lite tid för att kunna skapa och kreera. Vi är verkligen i skrivfas nu, men jag vet inte riktigt när det skall släppas det får vi se.

– Annars kommer det alltid lite nya låtar i showen men det blir ju mer coverlåtar som vi blandar med eget material så klart, men det beror lite på vad vi känner för att spela.

Hur går det till när ni skapar era shower?
– Vi skapar olika shower för olika tillfällen som nu framöver när det börjar närma sig jul, då gör man ju en typ av show med mer jullåtar. Nu blir det ju inget sånt på en afterwork för det passar inte riktigt, på sommaren blir det rätt mycket festivaler så då baserar man spelningarna ännu mer på eget material och så vidare. Sen gör ju vi som vi känner för och känner vi för att lägga in några låtar medans vi skriver då gör vi det.

Ni turnerar ju väldigt mycket, hur många spelningar blir det på ett år?
– Som mest har vi gjort 249 spelningar på ett år, men normalt brukar vi försöka ligga på mellan 100 och 130 spelningar på året. Så att man kan lägga ner lite mer krut på varje konsert, det tycker vi är roligt.

– Vi spelar jättemycket och tycker att det är otroligt kul, samt är vi väldigt tacksamma för att vi har så många gig. Vi är också mycket tacksamma för vår publik, vi har inte satsat på media och att delta i en massa lekprogram och liknande utan satsat enkom på att spela för vår publik och det räcker jättebra för oss och vi älskar det.

Har du någon hälsning till Örebro publiken?
– Ja absolut, det här skall de inte missa för vi är grymt taggade och vill att alla skall komma och rocka med oss på Ritz på fredag.

» Mer info här «

Karl-Johan Sandberg, Musik | Rydell & Quick laddade inför Ritz afterwork
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login