Russ Tolman & Count Vaselin kommer till East West

Av den 6 januari, 2017

Russ Tolman (US)
Son till en ranchägare och en före detta burlesque dansare, folk rocksångaren/sångskrivaren Ross Toman växte upp i Kalifornien och Arinzona med en romantisk syn på den Amerikanska western.

Russ mötte Steve Wynn och Kendra Smith på universitetet, Tolman hittade sig själv och de bildade bandet Suspects. Ett par år senare hade Wynn och Smith flyttat till Los Angeles för bilda The Dream Syndicate, medan Tolman bildade True West,

Det spelar ingen roll om det är akustiskt eller blixtrande gitarrsolon, Russ Tolman har skapat något av det mest minnesvärda i undergroundrocken. Så håll i hatten, lägg i växeln, tryck ner gasen och häng med Russ Tolman.

Count Vaseline (IRL)
Den mystiske Count Vaselin kan vara (eller inte vara) från Berlin (eller var det Atlanta eller Dublin?) är en sångskrivre och experimentiell musiker/producent vid namn Stefan Murphy, före detta frontman och sångare i Irländska The Mighty Stef.

The Count gör alternativ musik, psykedelisk pop med humanitet, ödmjukhet samt en gnutta humor då och då som är löjligt sublim och sublimt löjligt i nästan lika hög grad.

Russ Tolman  & Count Vaselin spelar på East West tisdag 10 januari.

Mer info >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login