Ruben Hultman släpper nya Ep: n ”Happy face”

Av den 4 maj, 2018

I somras släppte Ruben Hultman en Ep som han inte blev helt nöjd med, nu har han omarbetat hela Ep:n och släpper den på nytt idag den 4/5.

Berätta lite om Ep:n.
– Den består av fyra låtar där jag är helt själv i allt både vad gäller att spela instrument, sång samt produktion. Jag har dock en polare som varit en klippa i den här processen och ställt upp när jag haft frågor och funderingar. För några veckor sedan släppte jag en video till låten ”Balloons” i sin nya tappning.

Vilken genre skulle du säga att din musik tillhör?
– Genre är något som det varierat vad jag svarat, men alternativ rock skulle jag nog vilja säga, med lite punkvibbar. Jag har fått höra att det låter som en blandning av My Chemical Romance och Twenty One Pilots.

Vad har du för musikaliska referenser??
– Foo Fighters är några som alltid hängt med, Biffy Cliro och Enter Shikari lyssnar jag mycket på, sen spelade brorsan i Charta 77 när jag var liten så det har blivit en hel del punk också.

Varför gör du ett ny släpp av Ep: n?
– Jag var inte så nöjd med den första versionen då det blev för mycket musik och för lite storytelling. För mig är texten och sången det viktigaste, jag brukar skriva texten först och sen skriver jag musiken till den.

Finns det någon story runt Ep: n?
– Den handlar om ångest och läser man inte mellan raderna, kan nog namnet och rockriffen i refrängerna kännas lite töntigt. Men det handlar om när man möter någon på stan och de frågar hur man mår, då man alltid säger bra oavsett vad sanningen är. Det blir den röda tråden som snirklar sig genom skivan.

– Balloons handlar om hur man som barn är på tivoli och vill ha en ballong och den är det bästa man har, sen släpper man den för att man skall bli vuxen, man skall vänja sig, skärpa sig, sluta gnälla och man skall inte ha för kul för det skall man inte ha som vuxen. Så det hela handlar om hatt hitta tillbaks till sitt inre barn, våga hålla kvar ballongen för då kan man åstadkomma stora saker.

Blir det några fler musikvideos framöver?
– Eventuellt, jag har klurat lite på det men jag fick lägga ut dubbelt så mycket pengar på mixen nu mot vad jag hade tänkt men kanske en till. I sådana fall blir det ”Distorted Heart” vilket också är min favoritlåt på skivan.

Hur har mottagandet av den nya versionen av ”Balloons” varit?
– Den har rullat på mycket bättre än den förra, man kan se i kommentarerna att det är betydligt fler som skriver inte bara för att de känner mig och vill stötta.

Jag tycker att Ruben verkligen lyckats göra hela Ep:n till en berättelse och det hela är mycket snyggt producerat, så snyggt att även de som bara gillar pop skulle kunna gilla den även om den innehåller ganska mycket rocktoner.

Ruben Hultman ”Happy face” får hela…

Lyssna på Rubens musik här.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login