Royal Caribbean sätter kurs mot Kuba

Av den 12 december, 2016

Från april 2017 kan du kryssa med Royal Caribbean till Havanna i exotiska Kuba. Det renoverade fartyget Empress of the Seas avgår från populära Florida.

Salsarytmer, kulturupplevelser, klassiska amerikanska 50-talsbilar och Havannas fantastiska arkitektur – komplett med Karibiens färger och hetta. Nu är exotiska Kuba närmare än någonsin om du vill ankomma från havsvägen. Med start den 19 april 2017 tar Royal Caribbeans Empress of the Seas kurs mot Kuba.

I Hemingways fotspår
På kryssningen får du uppleva flera spännande destinationer på bara några dagar! Välj mellan fyra- och fem-nätters kryssningar från Florida. Till Havanna ankommer fartyget tidigt på morgonen och reser vidare på kvällen. Med Royal Caribbeans guidade utflykter får du gott om tid att upptäcka några av stadens mest kända torg, historiska kvarter och naturligtvis den legendariska författaren Ernest Hemingways favorittillhål.

– Vi är mycket stolta över att som amerikanskt kryssningsrederi ha fått tillstånd att segla till Kuba. Det här är något som våra gäster har efterfrågat, säger Mats Jacobsson VD på Royal Caribbean International i Norden.

– Kuba är en unik destination med en spännande historia och nutid. Våra kryssningar till Kuba blir garanterat något utöver det vanliga.

I Kuba är turismen ännu i sin linda. Här kan du till exempel inte publicera inlägg på Facebook. Men åter ombord på fartyget kan du dela dina semesterupplevelser i sociala medier med Royal Caribbeans WiFi, som motsvarar 4G hemma i Sverige.

Ta med dig en bit av Kuba hem
Som en del av avtalet med de kubanska myndighterna har du möjlighet att ta med dig varor från Kuba till USA och vidare hem till Sverige. Varför inte investera i äkta kubanska cigarrer upp till ett värde av 100 dollar, som ett minne av besöket.

Renoverat fartyg med kubanska specialiteter
Empress of the Seas är det största kryssningsfartyget med avresa från USA som seglar till Kuba. Ombord kommer gästerna att få uppleva den kubanska atmosfären med allt från salsalektioner, domino-tävlingar och kubanska kaffespecialiteter som cortaditos och café con leche i Café Royal.

Fartyget renoverades 2016 med nya pooler och bubbelpooler, klättervägg samt den populära á la carte-restaurangen Chops Grille. Här finns plats för 2 020 gäster och 668 personer i besättningen. Den första rutten avgår från Miami Beach den 19 april, därefter avgår Empress of the Seas från Tampa, Florida.

Kryssningarna till Kuba kan bokas från och med den 9 december 2016.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login