Roy Fares på rocky roadtrip i USA

Av den 19 mars, 2017

I Roy Fares i Amerika får vi hänga med tittarnas älsklingskonditor på en turné mellan några av världens godaste, galnaste och mest grandiosa bakverk.

Roy Fares ger sig ut på en smaskig roadtrip längs med USA:s östkust, och bjuder på både sötsaker och spännande möten med lokala hjältar. Under resans gång träffar han också en och annan folkkär svensk kändis som visar upp sina USA-favoriter. Roy Fares i Amerika får premiär i Kanal 5 senare i år.

Key West har sin berömda Key lime pie, Miami har brain freeze-glassen och jordgubbsfestivalen, Nashville har banana pudding och Elvis pie. USA är ett desserternas Mecka, och varje stat, stad och kvarter stoltserar med sina egna specialiteter.

Konditorn och Dessertmästarna-jurymedlemmen Roy Fares reser över Atlanten för att smaka sig igenom den amerikanska östkusten. I sex avsnitt provar han på att både äta och skapa makalösa bakverk och utforskar varje orts egna godsaker – i jakten på den allra godaste.

Jag har redan träffat så många fantastiska, inspirerande och gästvänliga människor under inspelningarna och jag ser fram emot att få dela med mig av allt de har lärt mig, säger Roy Fares, som påbörjade resan i början på mars. Vid sidan av bakningen blir det också en hel del smått galna upptåg på den här resan. Bland annat har jag deltagit i en jordgubbsätartävling och provat Kite-surfning, och fler roliga äventyr väntar.

Roy Fares vann 2010 tävlingen Årets konditor och har gett ut flera hyllade och prisade kokböcker. 2015 ledde han Kanal 5-programmet United States of Cakes, baserat på hans bok med samma titel. Sedan 2013 är han också en av jurymedlemmarna i Kanal 5:s populära Dessertmästarna, som återkommer med en ny säsong i höst.

Roy Fares i Amerika produceras av Brand New Content för sändning i Kanal 5 under 2017.

Mat & Dryck
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login