Rotarys marschaller lyste upp vägen till julkonserten

Av den 18 december, 2019

Lindesbergs Rotaryklubb hade som mål att lysa upp vägen till julkonserten i tisdags med marschaller på hela Strandpromenaden.

”Resultatet överträffades med marginal – vi nådde ända fram till Sundsbron och över den”, rapporterar klubben som genom försäljning av marschallerna drog in över 6.000 kronor till PolioPlus – ett globalt Rotary-projekt för att utrota polio i världen.

Med hjälp av åtta elever från Lindeskolan och ett antal Rotary-medlemmar sattes marschallerna ut och tändes på rekordtid.

”Vi var färdiga strax efter klockan 18 – alltså i god tid innan konserten började och därmed kunde lysa upp vägen till julkonserten”, fortsätter klubben.

Försäljningen av marschaller till julkonserten hjälper Rotary att hjälpa PolioPlus – ett globala Rotary-projekt för att utrota polio i världen. Polio kan inte botas, men kan utrotas. Ett fåtal fall har konstaterats i år men vaccinationen måste fortsätta i tre år efter senast konstaterade fall. Slutar vi vaccinera nu så kommer världen att ha minst 200.000 poliofall om 10 år och spridda över hela världen.

Lindesbergs Rotaryklubb har fått marschallerna av Hemköp och ICA Supermarket i Lindesberg. Försäljningen gav över 6.000 kr netto som Lindesbergs Rotaryklubb skänker till Rotarys arbete att utrota polion. Bill & Melinda Gates Foundation gillar Rotarys stora hjälpinsats och tredubblar den summan. Totalt alltså 18.000 kr som räcker till att vaccinera 3.600 barn någonstans i världen.

”Sånger i juletid” – ett årligen återkommande evenemang med tre körer (Andra Ord, Damkören Akvileja och Manskören Harmoni) som sjunger in julen tillsammans med Linde Symphonic Band i Lindeskolans aula.

Kultur | Rotarys marschaller lyste upp vägen till julkonserten
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login