Rosé | Lansering av ny årgång av det populära La Spinetta Il Rosé di Casanova

Av den 1 maj, 2015

Den 8:e maj lanserar Enjoy Wine & Spirits La Spinetta Rosé årgång 2014 på Systembolaget. Bakom vinet står vinhuset La Spinetta som med sin unika noshörning som signum på flasketiketten går från klarhet till klarhet.

”Årgång 2014 är den tredje årgången som detta vin produceras och de tidigare årgångarna har tagit slut väldigt snabbt när det lanserats”, säger Lenita Nylund Brandmanager.

Idag rankas La Spinettas legendariska vinmakare Giorgio Rivetti som en av Italiens absolut främsta vinmakare och har blivit en förebild för vinmakare världen över. De är en av topproducenterna i Piemonte men producerar även fantastiskt rosévin i Toscana.

Idén till vinet föddes när vinmakaren Giorgio Rivetti provade premium roséviner från Frankrike, det slog honom att det finns minst lika bra förutsättningar om inte bättre att göra ett kvalitétsrosévin från Toscana. Sagt och gjort, 2012 var första årgången av detta vin som vi garanterat kommer få följa i många årgångar framöver. Seriös och mineraldriven rosé med mängder av vildhallon och granatäpplen. Frukten är uppbackad av en ren och frisk fruktsyra med ett lite blommigt avslut. Perfekt att ta med sig på picknicken, båten eller balkongen i sommar!

Mat & Dryck | Rosé
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login