Rose & Eriksson spelar egna tolkningar på Walvet

Av den 25 april, 2018

På torsdag och fredag från klockan 17:30 kommer duon Rose & Eriksson att spela välarbetade versioner av låtar från bland andra Coldplay, Eva Cassidy, Tom Walker med flera på Walvet.

Örebroguiden fick tag på duon över telefon för en kort pratstund om spelningarna.

Berätta lite mer om spelningarna på Walvet.
– På torsdag är det en vinprovarkväll som vi kommer spela under men på fredagen är det bara vi som lockar, tiderna är 17:30 till 22:00 både torsdag och fredag. Repertoaren kommer att vara den samma båda dagarna, säger Rose.

Är det covers ni kommer att spela?
– Nej snarare tolkningar, många av låtarna vi spelar är inte skrivna för gitarr så då har jag fått arrangera om dem så att de passar, sen har vi en del gitarrsolon med i låtarna också, säger Andreas.

– Vi har frågat folk vad de skulle vilja höra för låtar och sen har vi plockat ut en del av dem så det blir en väldigt blandad repertoar, säger Rose.

Har ni spelat mycket live tillsammans?
– Detta är vårat första liveframträdande tillsammans, säger Rose.

Vad har ni för musikalisk bakgrund?
– Jag har spelat gitarr sedan jag var typ tio år och slutade precis i Captain Crimson, tyvärr kände jag att det inte fanns tid nog för bandet längre, säger Andreas.

– För mig började det med att jag sjöng en hel del i kyrkor och sen har det varit en del beställningsjobb till bröllop och fester som solosångare, säger Rose.

Skriver ni någon egen musik?
– Vi har precis gjort en låt som är med i P4s tävling P4 Direkt och där vi skall få besked på fredag om vi går vidare, Säger Rose.

– Det är klart att vi skulle vilja göra mer eget material att framföra men det får komma med tiden, säger Andreas.

Missa inte Rose & Eriksson på Walvet 26/4 och 27/4 17:30 – 22:00.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login