Rosé | Brad Pitt och Angelina Jolies rosévin Miraval är här

Av den 2 maj, 2015

Bakom vinet Miraval står inga mindre än Brad Pitt och Angelina Jolie vilka för sin vinproduktion valt att samarbeta med familjen Perrin som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape, Frankrike.

Den 5e juni lanserar vi på Enjoy Wine & Spirits återigen rosévinet Miraval Rosé på Systembolaget.

”2014 är den tredje årgången som detta vin produceras och de tidigare årgångarna har tagit slut inom bara ett fåtal timmar när det lanserats”, säger Lenita Nylund Brandmanager på Enjoy Wine & Spirits.

Vinet kommer från egendomen Miraval i Provence, en egendom som idag ägs och drivs av Brad Pitt, Angelina Jolie och familjen Perrin. Miraval ägdes tidigare av jazzpianisten Jacques Loussier som lät bygga en studio i anslutning till vingården där storheter som Pink Floyd spelat in album. Pink Floyds ”The Wall” är inspelat på Miraval. 

Vingårdarna är ekologiskt certifierade och tack vare familjen Perrins insyn och vinmakande kan de nu även titulera sig med världens bästa rosé efter en placering som enda rosévin på inflytelserika vintidnigen Wine Spectators ”100 Best” lista.

Lansering: 2014-06-05
Artikelnummer på Systembolaget: 90452–01
Pris: 159 kr
Antal flaskor: 7000

Mat & Dryck | Rosé
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login