Roliga idrottsdagar för alla i Örebro

Av den 27 augusti, 2018

Idrottens dag blir ett nationellt evenemang och kommer att arrangeras på 31 orter i Sverige med start den 1 september i Motala. Syftet är att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet och samtidigt uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. En dag som laddas med roliga aktiviteter och nya idéer.

Riksidrottsförbundet arrangerar även en rörelseturné som besöker 12 av de 31 platser där Idrottens dag genomförs. Här är rörelseglädje och aktiviteter i fokus och besökarna får lära sig mer om träning och tävling – både genom att röra på sig i specialdesignade motorikbanor och kolla in utställningen i tältet.

Idrottens dag är en mötesplats som inspirerar. Här kan du prova på idrotter men också delta i samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. Vi ska vara där människor finns och lyssna och sänka trösklarna för att fler ska vilja idrotta hela livet, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Idrottens dag ser lite olika ut beroende på lokala förutsättningar. Gemensamt är att det finns chanser till idrott, rörelse och inspiration. Alla evenemang är dessutom helt gratis.

Förändringen mot en mer välkomnande, nyfiken och modig idrottsrörelse har börjat och Idrottens dag hoppas vi ska ge fler lust och möjlighet att vara med på resan. Vi vill att fler ska få uppleva glädje och gemenskap i idrottsföreningarna och de som vill utmana sig själva att nå så långt det bara går ska få bättre möjligheter att nå sin fulla potential, säger Björn Eriksson.

Syftet med evenemanget är att skapa inspiration för fler att vilja och kunna idrotta hela livet, samt att lyfta idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal om hur vi ska nå målet ”Idrott för alla hela livet”.

I Örebro arrangeras fyra olika evenemang under Idrottens dag, som i själva verket pågår nästan under en hel vecka.


Program:                      

29 september klockan 15-19: Idrottens dag, Stadsparken, Örebro
Välkommen till en mysig familjedag med utmanande aktiviteter.
* Cirkusgymnastik, tillsammans med Örebros nya gymnastikförening GF, Örebro.
* Underhållning av Trollkarlen Daniel Kane.
* Start för Instagramtävlingen ”Hela länet i rörelse” under #idrottörebrolän Tävlingen har tre klasser; skola, förening och privatperson.

Fota din rörelseaktivitet, publicera bilden på instagram, tagga med #idrottörebrolän och skriv vilken klass du deltar i så visas din bild i en utställning på Mariebergs galleria den 4 oktober med chans att vinna ett aktivt pris.

4 oktober klockan 9-14: Idrottens dag, Idrottshuset, Örebro
Skolsamverkan med inbjudna elever i årskurs 4.

  • Riksidrottsförbundets rörelsebana
  • Prova på olika idrotter tillsammans med medverkande föreningar
  • Glöm inte Instagramtävlingen ”Hela länet i rörelse” under #idrottörebrolän där skola är en av tre tävlingsklasser.

4 oktober klockan 15-20: Idrottens dag, Mariebergs Galleria
Idrottens dag för allmänheten med utställning, tävling, aktiviteter.

  • Riksidrottsförbundets utställning
  • Medverkande föreningar; 
  • Bilderna från Instagramtävlingen ”Hela länet i rörelse” visas under  #idrottörebrolän med tre olika tävlingsklasser, skola, förening, privatperson.

29 september – 4 oktober, hela Örebro län

  • Instagramtävling ”Hela länet i rörelse” under #idrottörebrolän

Tävlingen har tre klasser; skola, förening och privatperson.
Fota din rörelseaktivitet, publicera bilden på Instagram, tagga med #idrottörebrolän och skriv vilken klass du deltar i så visas din bild i en utställning på Mariebergs galleria den 4 oktober med chans att vinna ett aktivt pris.

Träning & Hälsa | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login