Rolig konsert med Thomas Gansch & Georg Breinschmid

Av den 6 november, 2019

Duon Thomas Gansch och Georg Breinschmid är inte vilken musikakt som helst, de är två mycket talangfulla musiker med en känsla för det humoristiska och smått bisarra. Under tisdagskvällen höll de en uppskattad konsert i Örebro konserthus foajé.

Som sagt är duon ingen ordinär musikakt och under konserten bjöd de på en stor bredd av musikstilar med allt från opera och klassiskt till jazz och dixie. Thomas och George kommer båda från Österrike och är båda klassiskt skolade musiker. De träffades som studenter vid Wiens musikkonservatorium 1997, och det blev början på deras musikaliska vänskap. Utöver deras delade kärlek till den klassiska musiken älskar de båda The Beatles, Monty Python, Jazz och Thomas Bernhard såväl som våldsamma skrattanfall, Dadaistiska ordvitsar och lekfulla grimaser.

Det hela blev en fantastiskt rolig och musikaliskt lekfull konsert där man märkte vilka fantastiska musiker Thomas Gansch och Georg Breinschmid är, jag antar att jag missade en del av skämten de drog då det verkade som att vissa i publiken (dessa verkade också vara musiker) skattade vid tillfällen som jag inte uppfattade som roliga, men man kanske var tvungen att kunna spela styckena för att ha fullt utbyte av humorn i de lägena.

En fantastisk och rolig musikalisk upplevelse och jag kan bara rekommendera att se duon när de dyker upp igen.

Thomas Gansch och Georg Breinschmid får hela…

Bilder från konserten.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Rolig konsert med Thomas Gansch & Georg Breinschmid
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login