Rockliv – välgörenhetsgalan som samlar in pengar till Barncancerfonden

Av den 24 januari, 2019

Rockliv är en Välgörenhetsgala för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Dörrarna öppnar klockan 16.00 och dagen inleds med en mycket fin fotoutställning av en professionell fotograf, alla bilder är till salu och går till samma ändamål, utställningen kommer finnas genom hela dagen.

Musiken sätter igång vid 17.00 med all sorters rock och slutar 23.00, det kommer garanterat finnas något för alla.

Kan man inte komma och se välgörenhetsgalan på plats så sänds den live på GTV Play och det är PPV (PayPerView), där vinsten från streamen går oavkortat till Barncancerfonden.

Livesändningen hittar man här »


Banden som spelar….

Rivhers
Har lirat i 3 år med samma medlemmar, de bytte nyligen namn till Rivhers. Med sin Alternativa Rock av atmosfärisk känsla får man en riktigt intressant upplevelse. En EP släpptes nyligen under det självbetitlade namnet ”Rivhers” som visar deras potential.

A Lethal Smile
Från samma svenska metalscen som gav oss akter som In Flames och Opeth kommer prisbelönade “A Lethal Smile”, som under senaste åren via sin unika metal-tolkning och scenenergi som skriker blod, svett och tårar tagit metal-scenen med storm!.
Bandet har beskrivits som en upplevelse för inte bara metal-älskare, då deras tunga riff, melodiösa sinne och råa, oförglömliga energi talar till vem som helst.

STEW
Är en riktig Kraftkombo som började tidigt 2017 och började jamma. Dom tog sina influenser från sent 60 tal och 70 tals eran. Deras EP ”HOT” kom 2018 som en bomb från himlen. Med grooviga riff, heta solon och ångande sång så återkopplas man tillbaka till rockens guldålder.

Mind Motel
Skapades i det tidiga skedet av 2018. Ett gäng musiker som fann samhörighet i Psykedelisk Rock. Inte långt efter att de började så kom låtarna flödande, resultatet blev en LP kallad ”Visions”.
Deras sound är nu grundande i en retro typ av garage rock från San Fransisco stilen med de psykedeliska influenserna vilket ger en spännande ny twist i genren.

Monedula
Startade 2016 med en ambition om att leka med all sorts musik för att laga i ordning en delikat kompott av melodi och groovig musik. 2017 Släpptes första albumet som blev självbetitlat ”Monedula” Albumet var ett experiment av flera genrer, i stil med band som Lamb of God, Gojira, As i Lay Dying, Killswitch Engage samt många rockband.
Nyligen släpptes singeln INVICTUS som följs av SPIRITUAL DISASTER.
Monedula ser musik och framträdande i andra ögon. De erbjuder sin hand till er för en eldfängd upplevelse som blir svår att glömma.

Leading Light
Från Gotland bildades 2012 och spelar modern metal där brutalitet kombineras med melodiska utsvävningar. Med sitt första album ”Protect the sinner”, släppt 2014, fick de en entusiastisk beundrarskara och ett antal spelningar i Sverige och utomlands.
Efter deras kritikerrosade spelning på Sweden Rock 2017 så gick bandet in i studion för att spela in sin andra fullängdare. Resultatet blev skivan ”Shards Of Broken Reflection” som kom ut i November 2018.

Rockliv – välgörenhetsgalan som samlar in pengar till barncancerfonden går av stapeln Lördag 26 Januari 2019.

» Mer info här «

Musik | Rockliv – välgörenhetsgala
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login