Rockabillydrottningen Eva Eastwood firar 20 år som skivartist med studioalbumet ”Candy”!

Av den 20 oktober, 2020

Sveriges rockabillydrottning Eva Eastwood firar 20 år som skivartist med tolfte studioalbumet ”Candy”, en fullmatad godispåse med nyskrivna hits för alla som älskar musiken från sent 50-tal och tidigt 60-tal. Hennes två decennier långa karriär har inte bara gjort henne till en av Sveriges mest älskade artister i den här genren – även internationellt är hon ett synnerligen respekterat namn, vilket inte minst tre framträdanden som huvudattraktion på den ledande engelska rockabillyfestivalen i Hemsby kan bekräfta.

Titelspåret och förstasingeln ”Candy” har redan visat att Evas låtskrivarinspiration är fortsatt på topp. Som en modern tidsmaskin fångar hon med självklar fingertoppskänsla de ljuvliga melodier och det opretentiösa sväng som strömmade ur den första rock’n’roll-generationens radioapparater och jukeboxar.

Men – och det bör kanske påpekas än en gång – det handlar alltså inte om hittills okända covers av rockklassiker med Brenda Lee, Etta James eller Ruth Brown: ”Candy” är bara ytterligare ett bevis på Evas förmåga att skriva ny musik som låter som om kalendern snurrat tillbaka till 1960. ”Buzz”, ”Is My Baby Happy Now” och ”Old School” är bara några exempel.

Evas band The Major Keys backar som vanligt upp med sparsmakade insatser som svänger och glimrar till när det behövs. Kärnan i bandet består av Chris Bergström på gitarr, Jan Östlund på bas och Adam Östlund på trummor, med inhopp av pianisterna Jonaz Wilson Stoltz och David Nordlund samt saxofonisten Stefan Månsson.

Tillsammans fångar de lyhört upp låtarnas karaktär på ett sätt som får en att vilja glömma allt som har med social distansering att göra och bara dansa. Men till dess får vi nöja oss med att njuta av ett sväng som kan göra vem som helst sockerberoende.

Musik | Rockabillydrottningen Eva Eastwood firar 20 år som skivartist med studioalbumet ”Candy”!
Örebroguiden

Källa:  Liza B

You must be logged in to post a comment Login