Rock med nerv av Johnossi

Av den 16 juli, 2017

Johnossi är tillbaka efter en tids välförtjänt vila efter skador och utbrändhet.

I återhämtandet har bandet rest till Peru och experimenterat med hallucinogena substanser tillsammans med schamaner. Namnet på nya albumet ”Blood Jungle” har inspirerats av upplevelsen.

För några år sedan såg jag Johnossi spela i Örebro och imponerades av deras musikaliska styrkor och tyngd i soundet som tilltalar de flesta med förkärlek till rockmusik.

Johnossis typiska sound känns igen när konserten startar med en hitkavalkad av kända radiohits som ”Air is free”, ”Free man” som får publiken att infinna sig i en mycket god stämning.

Bandet pumpar ut sin energiska rockmusik och har fått tillbaka gnistan som tidigare hade svalnat. Vi bjuds på idel starka låtar, riffbaserade med bra refränger och ett riktigt skränigt rocksound strålar ut från scenen.

I vissa partier under konserten tycker jag mig höra stonerinfluenser som tilltalar mig speciellt bra. Minimalistiska Johnossi passar utmärkt på en mindre konsertlokal med en närhet till publiken. Bandet har en väldigt stark karisma, utstrålning utöver det vanliga och besitter ett mycket stort självförtroende som syns hos större band.

Tempot hålls uppe under hela konserten och vi bjuds på nya låtar från senaste skivan tillsammans med äldre hits. Publiken får en mycket stark liveprestation serverad och det blir ett rejält drag med dansande fans i lokalen. Johnossi gör allt rätt under spelningen och stärker sin position som ett av de bättre rockbanden i Sverige på livescenen.

Johnossi får hela…

Bilder från konserten.

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

Fotograf
Karl-Johan Sandberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login