Robert Sandqvist till final i svenska deltävlingen av Diplomático World Tournament

Av den 4 februari, 2017

Det är tredje gången den internationella bartendertävlingen Diplomático World Tournament arrangeras. I år är den svenska deltävlingen förlagd till Stockholm Waterfront och mässan Destillat Stockholm där Robert Sandqvist, Lilla Örebro är en av finaldeltagarna.

Vinnaren blir direktkvalificerad till Europafinalen i Venezuela, i juni kommer sedan 12 deltagare att tävla i världsfinalen i London.

– Det är väldigt roligt att vi har fått in så många bidrag till årets tävling, säger Margareta Lundeberg, vd för Handpicked Wines som representerar Ron Diplomático i Sverige. Extra kul är det förstås att vi lyckats väcka intresse för tävlingen över hela landet och har deltagare från Kivik i syd till Umeå i norr bland de 13 bartenders som kvalificerat sig.

De 13 bartenders som tagits ut till den svenska delfinalen kommer bland annat att tävla med en cocktail baserad på Diplomáticos nya rom Mantuano som ersätter Diplomático Reserva. Resultaten bedöms av en jury bestående av Ola Carlson från Bar Hommage, Maya Samuelsson från Vinkällan, Johan Evers som var 2015 års svenska vinnare i tävlingen och Alf Tumble som bland annat är dryckesskribent på Dagens Nyheter.

Konferencier under tävlingen är Per Styregård, vinskribent på Dagens Industri och en av landets mest kunniga mat- och dryckespersonligheter.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login