Robert Lighthouse spelar Blues i Karlskoga

Av den 30 juli, 2019

En av Sveriges mest rutinerade bluesgitarrister och hans band, bestående av Greger Kihlström och Emil Grundström kommer till Gamla pumphuset i Karlskoga den 3 augusti.

Robert Lighthouse, föddes i Sverige och kom första gången till USA som 18 års ålder, fast besluten att lära sig mer om musiken han älskar – Mississippi Delta Blues. I åtta år reste han runt i landet och besökte blues Meccas som Chicagos berömda Maxwell Street och New Orleans, bluesens vagga. Han bosatte sig i Washington DC 1988 och etablerade en kult följare när han verkade som gatamusiker. Han turnerade i Belgien och Holland med Charlie Sayles Band och landade sedan med sin egen stadiga spelning på City Blues Cafe i D.C.

Robert har representerat DC-området på Blues Foundation IBC: s två gånger, en gång med sitt band och en gång som solo. Hans kritikerrosade debut-CD, Drive-Thru Love, släpptes 1998.

Hans efterlängtade uppföljning Deep Down in the Mud släpptes sommaren 2007 och har också fått mycket kritiker.

Roberts samtidiga arbete med gitarr och munspel har fått fantastiska recensioner i stora blues-publikationer i hela USA, Europa och Australien. Han har efterföljaren till den avlidna Dr. Ross.

Så missa inte detta om du gillar Mississippi Delta Blues 4 Augusti klockan 21:00.

» Mer info här «

Musik | Robert Lighthouse spelar Blues i Karlskoga
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login