Robert Damasdi släpper sin första soloskiva

Av den 8 maj, 2017

Den 12/5 släpper Robert Damasdi sin första soloplatta i samband med en spelning på Clarion Hotel.

Ni som ofta går på livespelningar i Örebro känner säkert igen Robert men då inte från scenen, utan i rollen som ljudtekniker där han ofta står och ser till att banden låter så bra det bara går.

Jag bjöd ner Robert till vårt kontor för att få en pratstund om den nya skivan.

Berätta lite om den kommande skivan.
– Ja vad kan man säga, skivan ligger nog i rockgenren men spretar ut mot pop och progressivt med vissa Pink Floyd nyanser till något intro, för att avslutas lite proggigt får jag nog säga även om det är lite hårdare. Mitten av plattan kan nog kännas lite 80 tal.

Jag har lyssnat på singlarna du släppt och jag får någonstans en liten skatepunkkänsla.
– Plattan är uppbyggd så att man lyssnar på ett spår och får känslan av att det är rock, men ändå inte riktigt för att i nästa spår vara rock, nästa kanske nästan är pop men inte riktigt för att spåret efter blir pop och så vidare.

Hur går storyn bakom det här albumet?
– Från början var vi ett band och tanken var att skivan skulle göras som ett band, men efter ett tag så föreslog de andra att jag skulle gå vidare med skivan själv som soloprojekt. Jag gick hem och funderade på saken och beslutade mig för att göra så.

-Det fanns en massa saker jag ville ändra på skivan men insåg att jag inte skulle hinna med allt så jag kapade 60% från det som redan fanns på skivan och gjorde om de 60%en själv istället. Sen kollade jag min telefonbok och insåg att jag har den del goda vänner runt om i världen, så jag la ut en tråd för att kolla vilka som hade tid att lägga in instrument på låtarna. Så på skivan medverkar Toby Wilson på pedal steel och dobro slide, Joe Di Fiore på saxofon, Robert Wiiand på trummor, Natasha Jaffe på cello och Erick Johansson på keyboard.

– En av anledningarna till att det blev ett soloalbum var att vi redan innan vi varit ute och spelat första gången hade bytt musiker ett par gånger.

Det är snart dags för release spelning på Clarion Hotel, hur känns det?
– Ja på fredag 12/5 är det dags och dörrarna öppnar 18:30, det känns bra och jag har fått med mig riktigt bra musiker till spelningen.

Vilka är musikerna som du kommer spela med på fredag?
– Det blir Henrik Hagel – karate piano och kör, Fredrik Larsson – skogshuggartrummor, Jörgen Lundstedt – Bas och kör, Johan Elander – Pedal Steel, akustik gitarr och kör, Berndt Rogberg – Saxofon. Det var en lite konstig känsla för bandet i början då de är vana att se mig på andra sidan mixerbordet och inte på scenen, men nu känns det bra.

Jag har hört att du samlar på gitarrer, är det så?
-Ja jag är en riktig gitarrnörd.

Hur många gitarrer har du?
– Jag vet inte men det är många, den senaste hämtade jag faktiskt i måndags.

Vilken är din favoritgitarr?
– Det är en svår fråga men jag skulle nog säga mina Pensor, men mina gamla strator är nog de som är trevligast att spela på. Sen har jag mina gitarrsponsorer där jag har prototyper som jag varit med att ta fram, men det beror nog på tillfället vilken gitarr jag föredrar.

Hur många gitarrer förekommer på plattan?
– Jag vet faktiskt inte men det behövdes en skåpbil för att transportera dem.

Blir det många gitarrbyten på spelningen?
– Personalen har sagt att jag inte får ha med mig för mycket grejor, men några gitarrbyten kommer det bli.

Då får jag önska lycka till med skivan och spelningen nu på fredag.
-Tack så mycket.

Release spelningen hålls alltså på Clarion Hotel i Örebro fredag 12 maj och dörrarna öppnar 18:30.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik
Örebroguiden

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login