Resmålen som får hjärtat att slå fortare

Av den 31 december, 2018
Dynkörning i öken - Dubai

Dykning bland hajar och koraller, att stå öga mot öga med världens farligaste djur eller smaka på världens starkaste mat. Här delar flygbolaget Emirates med sig av sina bästa tips på resmål som erbjuder adrenalinfyllda upplevelser.

Det finns många anledningar till att vi väljer att lämna våra hem för att resa iväg till platser runt om i världen. En av dem är jakten på äventyr och spänning. Den biologiska förklaringen till varför människor söker sig till extrema aktiviteter kan bottna i det euforiska njutningstillståndet som uppstår när kroppen utsöndrar hormonet adrenalin, vilket sker när kroppen upplever en risk för fara.

Asien, Afrika och Mellanöstern har med sina dynamiska landskap och exotiska djurliv ett stort utbud av aktiviteter för den som är på jakt efter spänning och äventyr. Nedan ger flygbolaget Emirates några tips på de bästa.


Öga mot öga med en vithaj – Kapstaden, Sydafrika

Att bara se vithajar på TV kan vara nog för att få de flesta att känna obehag. Hur skulle man då känna om man stod öga mot öga med ett av världens mest ikoniska rovdjur i verkligheten? Sydafrikas södra kust är ett av världens tätaste vithajsområden. Två timmars bilresa från Kapstaden tar dig till Gansbaai som också kallas för ”Vithajens huvudstad”.

Kortast flygtid från Stockholm via Dubai: Cirka 20h


Kasta dig ut över Nya Zeeland – Fox Glacier, Nya Zeeland

Nya Zeeland erbjuder ett dynamiskt landskap med möjlighet till många typer av adrenalinfyllda aktiviteter. Utöver till exempel bungyjump och forsränning har landet en av världens bästa platser för fallskärmshoppning, Fox Glacier. Här får man från ovan se glaciärer, spegelsjön Lake Matheson, landets högsta berg Mount Cook, grön regnskog och var kustlinjen möter havet.

Kortast flygtid från Stockholm via Dubai: Cirka 26h

Du kan ta dig till Fox Glacier via väg eller inrikesflyg från Auckland och Christchurch.


The Big Five – Nairobi, Kenya

Många drömmer om att åka till Afrika och se ”The Big Five”, vilket är samlingsnamnet för leoparder, lejon, elefanter, noshörningar och afrikanska bufflar. Det är en gammal jaktbeteckning som storviltjägare använde för att klassificera de djur som ansågs särskilt svåra och farliga att jaga. På många platser i Afrika, däribland Kenya, har man möjlighet att komma tätt inpå dessa djur under en safari.

Kortast flygtid från Stockholm via Dubai: Cirka 21h


Omringad av koraller, hammarhajar och tusentals barracudafiskar – Barracuda Point, Sipadan Island, Malaysia

För den som drömt om att svepa in sig i stim av barracudor och hammarhajar finns ingen bättre plats än Barracuda Point på Sipadan Island i Malaysia. Det anses vara en av världens bästa dykplatser.

Kortast flygtid från Stockholm via Dubai: Cirka 16h

Du kan ta dig till Sipadan Island via inrikesflyg från Kuala Lumpur.


Utmana smaklökarna – Delhi, Indien

För människor i Skandinavien kan den kryddstarka maten i Asien komma något som en chock för både kropp och själ. Indien är mycket känt för sina kryddstarka maträtter, som till exempel ”Vindaloo”, en av världens starkaste maträtter.

Kortast flygtid från Stockholm via Dubai: cirka 13h


Dynkörning i öken – Dubai

Bara sex timmars flygresa från Sverige ligger Dubai med ett stort utbud av aktiviteter. En av de populäraste och mest extrema är så kallad dynkörning. Här dundrar man upp och ner för de mjuka sanddynerna i Dubais karga ökenterräng i kraftfulla fyrhjulsdrivna fordon.

Kortast flygtid från Stockholm: cirka 6h


Romantik i paradiset – Malé, Maldiverna

Att kasta sig ut från flygplan och simma med hajar i all ära, men det finns få saker som får hjärtat att slå fortare än när man spenderar tid med den man älskar. Maldiverna kallas ofta för en av världens mest romantiska platser.

Kortast flygtid från Stockholm via Dubai: cirka 13h

För mer information om spännande resmål och hur man tar sig dit, vänligen besök: https://www.emirates.com/se/swedish/ 

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login