Resan som lockar svenska soloresenärer mest

Av den 4 mars, 2019

När svenskar ska åka solo står temaresor med exempelvis matlagning eller träning högst i kurs, enligt en färsk Sifo-undersökning som Airtours genomfört. Researrangören har därför lanserat en matlagningsresa till Portugal med krögaren och tv-kocken Jennie Walldén, en weekend som är särskilt utformad för just soloresenären. 

Under helgen 16–19 maj anordnas en matlagningsresa med krögaren och tv-kocken Jennie Walldén, känd från Sveriges mästerkock och TV4 Nyhetsmorgon. Destinationen är Lissabons grannstad Cascais på Portugals riviera. På plats i Cascais kommer Jennie Walldén att introducera deltagarna till det portugisiska köket och ge dem enkla knep att skapa smakrika rätter med små medel.
Under resan får deltagarna laga två måltider med Jennie; en trerätters lunch i Lissabon samt en lunch i Cascais. Andra aktiviteter står på schemat under helgen, såsom en utflykt till Sintra och Mafra som ligger i bergen ovanför Cascais samt ett besök på en lokal vingård med vinprovning, lunch och dryck.

Självklart finns det också egentid inplanerat för de som på egen hand vill utforska Cascais, njuta av solen eller bara ta det lugnt.

– Få resor är utformade för de som vill resa på egen hand, trots att Sverige är ett av de länder i Europa med flest ensamhushåll. Vi som researrangör vill ändra på det och lanserar nu en ny resa för matintresserade soloresenärer, säger Stefan Chatzopoulos, informationchef på Airtours.

Från undersökningen: 
Om du skulle åka på en solosemester, vilken typ av resa skulle du helst välja?
Sol och bad, 26%
Temaresa, såsom träningsresa eller matlagningsresa, 32%
Storstadsresa, 23%
Annat, 9%
Vet ej, 10%
Bas, 1 022

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 21-24 januari 2019.
Totalt intervjuades 1022 personer i åldern 16-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Resa | Temaresor
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login