Resa | Vinterns topp 5 resetrender

Av den 21 februari, 2016

Weekendresan går till fjällen, många kommer att bo i sitt favoritboende nära skidbacken och fler bokar sin skidsemester via mobiltelefon. Aktiv semester i fjällen är mer populärt än någonsin. SkiStar, med en marknadsandel på 51 procent i Sverige, håller ett vakande öga på svenskarnas semestervanor och har plockat upp vinterns hetaste resetrender.

Här är vinterns topp-5 resetrender:

1. När tiden är en bristvara så ökar weekendresandet, och det även till fjällen. En skidweekend i fjällen innebär skidåkning, avkoppling, nöje och shopping och har ökat med 14 procent*. Denna vinter finns dessutom många prisvärda weekends efter påsk med massor av fartfyllda events på SkiStars alla destinationer.

2. I fjällen idag kan man hyra allt från enkla, rustika boenden till lyxiga sviter, stora stugor och lägenheter. Trenden är att allt fler människor kommer att bo extra bra när de åker skidor och man vill säkerställa tidigt att man får det boende som passar bäst. Högklassigt, nybyggt boende nära skidbacken beläggs rekordsnabbt.

3. Fler och fler människor söker information och bokar sin skidsemester via mobiltelefon. På skistar.com har mobiltrafiken ökat radikalt under det senaste året, och antalet bokningar gjorda med telefonen är över dubbelt* så många i jämförelse med föregående år.

4. Om man vill använda semestern till att lära sig något nytt eller utvecklas, då passar skidsemestern som handen i handsken. Att ha en egen ”PT” i skidbacken blir alltmer populärt för svenskar. Att köpa privatlektion med egen skidinstruktör har ökat med 15 procent** jämfört med samma period föregående år.

5. Hälsotrenden är här för att stanna — vi vill vara aktiva på semestern men samtidigt kunna koppla av. Långa dagar i skidbacken med nära och kära, i kombination med avkoppling i den friska fjälluften ger både mentala och fysiska hälsofördelar. Med god snötillgång och under sportlovstider på SkiStars fem destinationer — Hemsedal och Trysil i Norge och Åre, Sälen och Vemdalen i Sverige — så upplevs större efterfrågan än någonsin. Ökningen från föregående år är hela 12 procent***.

Att planera och boka sin skidresa tidigt är för många en tradition som man prioriterar. Det känns extra kul att vi nu ser ett ökat intresse för weekendresandet då de sista veckorna på säsongen den sk vårvintern bjuder på många prisvärda helger med spännande event på våra destinationer, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar AB.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login