Resa | Vings nyhet! Santa Maria del Mar på populära Kuba

Av den 17 september, 2015

Vings Karibien fortsätter att växa och ingen annan researrangör kan erbjuda ett så brett utbud av resor västerut i vinter. I särklass mest eftertraktat är Kuba där Ving nu öppnar ett nytt resmål – Santa Maria del Mar, vid stranden men med Havanna på nära avstånd.

Drömmen om Karibien är i allra högsta grad levande och längtan efter att resa västerut fortsätter att avspegla sig hos Ving, som i vinter erbjuder närmare trettio resmål på tio destinationer i Mexiko och den karibiska ö-världen. Kuba utmärker sig som vinterns bäst bokade resmål och där är redan nio av tio vinterresor bokade och det trots en utökning av antalet platser med 35 procent. Det är också på Kuba allra flest väljer att boka en kombination och det är huvudstaden Havanna ingen vill missa, även om man längtar efter sol och bad.

Kuba är vinterns hetaste resmål och vi har sett efterfrågan öka i takt med att restriktionerna minskat. Väldigt många vill passa på att uppleva ön, men framför allt Havanna, innan förändringarna blir för stora. Väldigt många väljer att bo några nätter i charmiga Havanna och resterande nätter i Varadero för att få bo vid stranden, men om man bor på vårt nya resmål behöver man inte välja för det ligger så nära Havanna att man lätt kan åka dit, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Santa Maria del Mar ligger längs Playas del Este som utgörs av något halvdussin stränder som var och en har sin egen karaktär. Santa Maria del Mar hör till de mest turistutvecklade och stranden består av ljus sand och vattnet är klarblått. Här bor man bekvämt på Vings hotell Bravo Club Arenal där All Inclusive ingår i priset. Bara en halvtimma bort, 27 kilometer, ligger Havanna. Så för den som vill uppleva Havannas speciella charm, kanske svänga sig i en häftig salsa och gå på den legendariska nattklubben Tropicana, men ändå njuta av strandlivet på dagarna är Santa Maria del Mar ett perfekt val. Önskas ännu mer sol och stränder så kan en vecka i Santa Maria del Mar kombineras med en vecka i Varadero.

Ving har tio destinationer i Karibienprogrammet: Antigua, Aruba, Barbados, Curacao, Dominikanska Republiken, Jamaica, Kuba, Mexiko, St Martin/St Maarteen och Puerto Rico.

Till Kuba erbjuder Ving direktflyg med det egna flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, från Stockholm och Köpenhamn mellan november – mars. Det finns även flexibla reguljärflygspaket året om till Kuba.

Prisexempel: Flyg med Thomas Cook Airlines Scandinavia t/r Stockholm – Kuba. Avresa 18 januari 2016.

Boende i dubbelrum på 3+ vingade Bravo Club Arenal i Santa Maria del Mar i två veckor med All inklusive.
Från 17 575:-/ person.

En kombination med boende I dubbelrum på 3+ vingade Bravo Club Arenal i Santa Maria del Mar i en vecka med All inklusive + boende i dubbelrum på 4-vingade Memories Varadero Beach Resort i Varadero, med All Inclusive i en vecka. Från 17 800:-/ person.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login