Resa | Varför du borde besöka El Hierro – Kanarieöarnas minsta ö

Av den 24 juni, 2016

Det marina reservatet La Restinga
Vid fiskekajen i La Restinga på öns södra del finns områdets skyddade vatten som når ända ner till 300 meters djup, massvis med klippor, sandbankar och grottor. Les Retinga är ett av de mest eftertraktade resmålen bland fridykningsfantaster från hela världen. Här finns tio dykplatser i ett unikt undervattenslandskap som är fullt av liv och som har bildats genom den säregna vulkangeografin.

Garoé-­‐trädet i San Andrés
Garoé-­‐trädet i San Andrés dyrkades av ”Los Bimbaches” (öns forna invånare) och är idag en symbol för öns identitet. Trädets blad kunde samla in tillräckligt med vatten för att försörja öns alla invånare, vilket förvandlade det till ett heligt träd. Öborna är så förälskade i trädet att de för några år sedan hyllade det genom att skapa Ruta del Agua, en 16 kilometer lång vandringsled som informerar om vattnets historia på ön.

Naturliga poolen Charco Azul
Den naturliga saltvattenspoolen Charco Azul ligger i den ståtliga dalen Valle de El, ett område som formats av flytande lava. Här kan du ta ett avkopplande bad och vila på en solterrass i trä. Här finns även dykplatser för de mer våghalsiga besökarna.

Frontera landsbygdspark -­‐ En förtrollad skog
Att gå in i det här skyddade naturområdet är som att vandra i en förtrollad skog, bland förvridna stammar, nedför stigar i snårig terräng. Om energinivån är låg finns möjlighet att avnjuta ett mål ”vieja” (tropisk papegojfisk) med potatis och sås intill ett av de få marinreservaten på Kanarieöarna.

La Peña -­‐ fantastisk utsikt över El Golfo från Guarazoca
Från utsiktsplatsen La Peña på El Hierros norra del kan man betrakta effekterna av ett enormt jordskred som för flera århundraden sedan gav upphov till El Golfo-­‐dalen. De branta klipporna i det 15 kilometer breda och 1,5 kilometer höga gapet är täckt av tät inhemsk vegetation. Vid dess fot vilar en vulkanisk slätt med vinodlingar och fruktträd. Från La Peña kan man också se Salmors orörda klippor, hem åt öns inhemska jätteödlor.

100 % hållbar
Sedan invigningen av kraftverksdammen Gorona del Viento är det här den första helt självförsörjande ön med förnybara källor.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login