Resa | Välkommen till Stockholm Hundmässa 2015

Av den 9 december, 2015

Till helgen kommer över 10 000 hundar till Stockholmsmässan för att delta på Stockholm Hundmässa, vilket gör evenemanget till ett av de större i världen. Hela 320 raser och rasvarianter är representerade och till de största raserna hör tax med sammanlagt 305 anmälda hundar följt av chihuahua med 221, flatcoated retriever med 156 och staffordshire bullterrier med 131 anmälda hundar. Hundar från sammanlagt 26 länder samlas i Stockholm, bland annat från Brasilien, Portugal och Vitryssland. Rasbedömningarna startar klockan 9.00 på morgonen och pågår till cirka 14.

Utöver utställningen, där hundarna bedöms exteriört, arrangeras nordiska och svenska mästerskapet i junior handling, SM-finaler i freestyle och heelwork to music och tävlingar i agility, lydnad och rallylydnad. I Aktivitetsringen blir det uppvisningar av bland annat apportering, bruksprov, barmarksdrag och den nyintroducerade aktiviteten nosework. 

På rasklubbstorget finns chansen att stifta närmare bekantskap med omkring 180 raser och rasvarianter. Det är ett bra tillfälle för den som tänker skaffa hund att se många olika raser på riktigt och kunna ställa frågor till erfarna ägare. Det är förstås också ett bra tillfälle för alla som vill kunna ta bilder på eller filma ovanliga raser.

Stockholm Hundmässa är inte bara en stor hundutställning, det är också den största tillbehörsmässan med hundprodukter i Norden. I år finns det 130 företagsmontrar där man kan köpa det mesta i hundväg. Perfekt julklappsshopping för hundägaren!

SKK har också valpar till salu – i form av mjukishundar som gärna vill ha en ägare till jul. Naturligtvis levereras valpen med friskintyg och köpeavtal! Mellan 11.00 och 11.30 kommer dessutom tomten på besök och har med sig presenter till barnen.

Barn under sju år kan delta med sin mjukishund på en mjukishundutställning. Alla deltagare är vinnare och får diplom och rosett.

Café Hundsnack finner ni på SKK Torg – SKKs mötesplats på mässan. I år kan du till exempel lyssna till föredrag med Eva Bodfält och höra Barbro Börjesson berätta om sina 17 år med Go’kvälls hundskola. Det kommer också snackas om vaccination mot hundallergi, trubbnosuppropet och SKKs framtid. Föredragen håller på 11.00 till 14.30 båda dagarna.

Årets polishund, Årets narkotikasökhund, Årets bragdhund och Årets sociala tjänstehund gästar Café Hundsnack på lördagen och får ta emot priser 15.15 i finalringen.

Finaltävlingarna inleds 15.00 med en festlig finalshow.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login