Resa | Upptäck Stockholm och Skåne (på nytt?) med roliga och annorlunda tips från ”100 balla ställen”- böckerna

Av den 9 april, 2015

Vulkan-safari, spökstad och skattkammare är bara några exempel på de ställen du får tips om att besöka i Valle Westessons två böcker ”100 balla ställen i Stockholm” och ”100 balla ställen i Skåne”.  

Pocketböckerna är en kul guide för den nyfikne som vill göra lite annorlunda helgutflykter på Skånska myllan, eller för den som tror sig känna ”sitt Stockholm” eller bara vill se något annat än de klassiska turistattraktionerna. 

Tips i Skåne:
Valle Westessons 100 balla ställen i Skåne 2015–2016 är en uppdaterad version av tidigare succéer –nu med tio helt nya platser, däribland den synnerligen slocknade vulkanen i Jällabjer och Alpackafarmen med spottande sydamerikanska charmtroll utanför Simrishamn. I boken presenteras en behaglig blandning av information och underhållning, fakta och fiktion, vackert och fult. Valle Westesson visar hur äventyret många gånger faktiskt finns runt hörnet och att man inte behöver åka särskilt långt för att fåuppleva det häftiga, märkliga, vackra, annorlunda eller knäppa. Här kan man hitta undangömda ställen som ortsbefolkningen tar för givna, men besökaren beundrar. Allting är förpackat i ett praktiskt och tåligt pocketformat –perfekt för resan.

Provläs ”100 Balla ställen Skåne” här >> 

Tips i Stockholm:
Med 100 balla ställen i Stockholm tog Valle Westesson i fjol klivet ur den skånska myllan och begav sig till den kungliga huvudstaden. I år återvänder han för att utforska nya spännande platser som kanske inte är jättekända men icke desto mindre värda att uppmärksamma –och framförallt besöka. Allting förpackat i ett praktiskt och tåligt pocketformat som är perfekt vid en stadsrundtur.

Även för den som tror sig veta allt om ”sitt Stockholm”utlovas överraskningar. Bland årets nya sevärdheter märks: den bortglömda bangolfbanan mellan Östbergahöjden och motorvägen, den äldsta mosaiska begravningsplatsen i Sverige och inte minst Skattkammaren i en källare i Gamla Stan. Och en hel massa annat ballt!

Provläs ”100 Balla ställen Stockholm” här >>

Valle om att skriva ”100 balla! böckerna:
Att skriva 100 balla ställen-böckerna är världens bästa jobb. Man kommer till ställen man inte trodde fanns och tvingas prata med mänskor man annars skulle gått förbi. Det bästa är att ju mer man tänker på det desto fler ställen hittar man. Jag vill uppmana alla att leta i era närområden och se stan eller landet ni är vana vid på ett nytt sätt. Det är aldrig långt till ett ball ställe.

Om författaren:
Valle Westesson arbetar som komiker och författare och har en bakgrund inom radio med P3 programmet Hej domstol! och inom teve där han skrivit manus åt till exempel Robins, Hej rymden! och Gabba gabba. Han har också startat humorsajten Rikets sal som utkom med en bok 2011.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login