Resa | Undvik Köpenhamn och New York i juli

Av den 14 juni, 2015

Efterfrågan är stor inför årets mest intensiva semesterperiod och priserna skruvas upp för populära destinationer. I New York, Köpenhamn och London är prisläget högt under juli medan Rom, Amsterdam och Lissabon är mer prisvärda. Det visar en analys av både flyg- och hotellpriser från momondo.

Priset på resor varierar under året och för sommarmånadern sa kan det vara svårt att hitta prisvärda destinationer, till och med för kortare weekendresor. I en analys gjord av resesöksajten momondo, där prisbilden av hotell- och flygresor kombinerats för populära resmål, visar det sig att juli är den dyraste månaden över lag att resa.

Att resa handlar om timing. För den som vill resa i juli är Rom, Amsterdam och Lissabon relativt prisvärda medan New York, Köpenhamn och London är dyra. Genom rätt analys kan alla resenärer hitta prisvärda destinationerna för varje tid på året, säger Robin Eriksson, Sverigechef på momondo.

Dyrt i april och juli
New York, Köpenhamn och London är som dyrast att besöka i juli medan det är liknande läge under april för Barcelona, Rom, Lissabon och Istanbul. För den som kan vänta med att resa är Paris prisvärt i augusti, London och Amsterdam i september samt New York oktober och november. I juni erbjuder Berlin och Istanbul bra priser.

Vi rekommenderar resenärer att söka resor under hösten då det går att fynda både flyg och hotell. I september har priset på många populära destinationer som Amsterdam och London minskat betydligt. Den lägre prisbilden håller sedan i sig under oktober-november och i januari, som är den billigaste månaden överlag, fortsätter Robin Eriksson.

Tips för storstadsresor;

  • Hotellpriserna är generellt dyrast april-maj.
  • Flygpriserna är ofta högst april, juli och december.
  • I april är flygbiljetterna dyra, förutom till Moskva
  • I december är hotellpriserna så pass låga i New York att det blir en prisvärd destination att besöka.
  • London erbjuder mest för pengarna i januari, februari, september och november.
  • Barcelona är både varmt och prisvärt i augusti och september.

Om analysen:
Resesöksajten momondo har anayserat priserna på de 10 mest populära hotellen i 13 utvalda storstäder (Amsterdam, Barcelona, Berlin, Helsingfors, Istanbul, Köpenhamn, New York, Lissabon, London, Moskva, Oslo, Paris och Rom) och kombinerat dem med lägsta flygpriserna från Stockholm för varje månad på året, på momondo.se. Priserna har indexerats och är därmed jämförbara. 

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login