Resa | Trendigaste hotellen under modeveckorna

Av den 3 september, 2016

För den som älskar mode innebär hösten nya kollektioner, catwalks och trendspaningar. Modeeliten besöker såhär års metropolerna New York, London, Milano och Paris för att delta vid modeveckorna och var man bor spelar roll om man vill få ut det mesta av spektaklet. Därför har Hotels.com™ samlat sina bästa tips och handplockat åtta hotell för den som vill känna sig som ett modelejon för en dag.

The Empire Hotel, New York
Ett stenkast från Central Park ligger det ståtliga Empire Hotel som agerar värd för flera exklusiva bjudningar under New Yorks modevecka. Här samlas designers och modeller efter visningarna för att mingla och visa upp det senaste. Helt klart ett måste för alla modeälskare.

Gramercy Park Hotel, New York
Om lyxigt, anrikt och avslappnat går ihop? Ja, på Gramercy Park Hotel i New York gör det sannerligen det! Här samlas kändisar och modemedvetna för att umgås i en avslappnad atmosfär. På den fantastiska takbaren kan du njuta av en drink eller två samtidigt som du beskådar New Yorks bästa utsikt.

The May Fair Hotel, London
Ett annat tips för fashionistan är att boka ett rum hos modeveckans officiella hotellpartner i London, The May Fair Hotel. Under den brittiska modeelitens favoritvecka erbjuder hotellets restaurang exklusiva afternoon tea’s som inspirerats av de nya kollektionerna. Och efter att du sprungit mellan visningar i höga klackar en hel dag kan du vila upp dig på hotellets SPA-avdelning.

St. Martins Lane Hotel, London
I mitten på september flockas designers, modeller och kändisar på det exklusiva boutiquehotellet St. Martins Lane Hotel i London. Hotellets fantastiska interiör signeras Philippe Starck och rummen bjuder på minimalistisk design med stora panoramafönster – perfekt för en rofylld paus mitt i modeveckans vimmel.

Armani Hotel, Milano
Efter att den sista modevisningen gått av stapeln i London drar italienarnas viktigaste vecka igång. Varför inte checka in på lyxhotellet Armani Hotel Milano där modeikonen Olivia Palermo synts till? Hotellet är beläget i stadens modedistrikt, ett stenkast från den exklusiva shoppinggatan Via Montenapoleone och den berömda gallerian Vittorio Emanuele II.

Hotel Straf, Milano
I närheten av stadens kända katedral, Duomo di Milano, ligger det konstnärliga designhotelletHotel Straf. Hotellet präglas av naturnära materialval, vacker konst och spartansk interiör och har designats av den italienska arkitekten och modedesignern Vincenzo de Cotiis. Hotellets bar är en återkommande favorit för trendspanaren under modeveckan.

Le Royal Monceau Raffles, Paris
Med bara några minuters promenad från Triumfbågen och avenyn Champs-Élysées hittar moderesenären det eleganta hotellet Le Royal Monceau Raffles Paris. Utöver det centrala läget i stadens modekvarter har hotellet ett eget spa där det går att koppla av efter en fullspäckad dag. Hotellet kan dessutom skryta med att självaste Coco Chanel residerat där.

The Peninsula, Paris
Varför inte bo på ett av Kenzas favorithotell i Paris? Modebloggerskan har beskrivit The Peninsula som det vackraste hotell hon någonsin sett. Förutom en enastående interiör har det femstjärniga lyxhotellet en fantastisk utsikt över Eiffeltornet från sin balkong.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login