Resa | Tapas och grillad färsk fisk favoriter på solsemestern

Av den 22 juli, 2015

Att äta lokala maträtter är något som många gärna gör på solsemestern. Mer än 4 av 10 (41 procent) sätter tapas i topp följt av grillad färsk fisk och grekisk tzatziki.

Det visar Vings undersökning Resepanelen där 5 695 personer svarat på frågor om semestervanor.Samtidigt är det många semesterfirare som väljer bort maträtter som pizza, hamburgare och korv med pommes frites.

– Maten är en stor del av semestern och många väljer med omsorg vad man vill äta. Resepanelen visar att de flesta väljer bort maträtter som pizza och hamburgare och istället väljer många att äta lokalt lagad mat som spanska tapas och grillad färsk fisk, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 10: Vilka internationella matfavoriter har du?
1.Spanska tapas 41 procent
2.Grillad färsk fisk 37 procent
3.Grekisk tzatziki 33 procent
4.Kötträtter 29 procent
5.Skaldjur 28 procent
6.Souvlaki 22 procent
7.Kycklingrätter 16 procent
8.Pastarätter 16 procent
9.Meze 14 procent
10.Turkisk kebab 12 procent

Om Resepanelen:
Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Den här panelen har besvarats av cirka 5 695 personer som är medlemmar hos Ving. Undersökningen genomfördes i maj 2015. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login