Resa | Svenskarnas drömstrand finns i Thailand

Av den 21 mars, 2015

När svenskarna får välja mellan 35 stränder har nära 3 av 10 svenskar (26 procent) sin drömstrand i Thailand. Det visar Vings undersökning Resepanelen där fler än 5 300 personer svarat på frågor om drömstränder. Efter Thailand är det Maldiverna följt av en liten grekisk ö som toppar listan.

Drömmer man om att befinna sig långt bort på en exotisk drömstrand kan Ving erbjuda många vackra platser. Ving har närmare 30 resmål till Thailand som är väldigt populärt för svenskar att besöka och har varit det under många år, vilket också visas i Resepanelen. Maldiverna, dit Ving arrangerade resor redan på 70-talet, är en annan favorit bland svenskarna med riktiga paradisstränder och hotell som många gånger ligger på en egen ö. Men kilometerlånga och korallvita sandstränder kan man till exempel också få på Aruba, Kuba, Jamaica, i Dominikanska Republiken och i Mexiko.

-En drömstrand kan beskrivas olika beroende på vems drömstrand det är. Det kan vara allt ifrån en kritvit sandstrand på andra sidan jorden till den privata lite mindre stranden. Thailand är en fantastiskt vacker plats och det förvånar mig inte att det hamnar i topp, dessutom har resmålet varit väldigt populärt under många års tid hos Ving, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Topp 5: Var finns din drömstrand? (max 5 svarsalternativ)
1. Thailand  26 procent
2. Maldiverna 18 procent
3. En liten grekisk ö 16 procent
4. Mallorca 15 procent
5. Aruba 14 procent

En drömstrand för de flesta svenskar är en vit korallstrand med vajande palmer och turkosblått vatten (56 procent), på andra plats kommer att havet är varmt och lugnt (48 procent), följt av en pittoresk liten badvik (29 procent).

Topp 5: Vad är en drömstrand enligt dig?(max 5 svarsalternativ)
1. En vit korallstrand med vajande palmer och turkosblått vatten  56 procent
2. Att havet är varmt och lugnt  48 procent
3. En pittoresk liten badvik   29 procent
4. En oändligt lång och bred strand  26 procent
5. En lugn strand omgiven av frodig natur  21 procent

Prisexempel 2 veckor i Thailand, boende Sunwing Bangtao, rumssvit Family balkong mot trädgård. Avresa från Arlanda 21 mars 2016, familjepris två vuxna och två barn från 39 980 kronor.

Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login