Resa | Svenskarna vill kryssa i Medelhavet i sommar

Av den 14 juni, 2015

Kryssningar är trendigt i sommar. Skulle alla kryssningar räknas som ett resmål skulle det bli det sjätte mest populära resmålet. Hos Ticket Privatresor i Sverige har bokningarna av kryssningar ökat med 22 procent jämfört med samma tid i fjol.

– Det har blivit coolt att kryssa. Resenärer i alla åldrar har upptäckt att det är häftigt att ha hotellrummet med sig och vakna upp i en ny hamn nästan varje dag. Dessutom är det ett mycket prisvärt sätt att uppleva mycket på en och samma resa, då till exempel fantastisk mat och underhållning oftast ingår i priset, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Enligt färsk bokningsstatistik från Ticket kryssar 85 procent av svenskarna i Europa i sommar. Flest kryssar från Venedig, Rom och Barcelona och många väljer då att kombinera sin kryssning med några dagars storstadsliv. Mest ökar resorna från Rom.

Att hitta rätt fartyg för sina behov är a och o för att få en lyckad kryssning och Tickets resesäljare vittnar om att fler hör av sig för att få hjälp med att hitta rätt i kryssningsdjungeln. I dag finns det kryssningsfartyg och rutter för alla typer av resenärer.

– Vissa vill åka de gigantiska spektakulära kryssningsfartygen som är som stora nöjesparker med allt från fallskärmshopp i simulator till vattenrutschkanor på över hundra meter. Andra föredrar de mindre och mer exklusiva fartygen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

10 i topp – Sommarens populäraste kryssningar (avresorter)

1. Venedig
2. Rom
3. Barcelona
4. Fort Lauderdale
5. Bergen
6. Kirkenes
7. Miami
8. Köpenhamn
9. Tromsö
10. Trondheim

Källa: Ticket Privatresor, avresa 1 maj-31 oktober, bokat t o m 3 juni

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login