Resa | Svenskar bra på att dricksa

Av den 26 november, 2015

Svenskar är generösa när de dricksar på utlandsresan. Fyra av tio svenskar ger tio procent eller mer i dricks på notan visar en undersökning från Hotels.com.

När svenskar reser utomlands har de inga problem med att öppna plånboken och ge några extra kronor till personalen på restaurangen. 36 procent av svenskarna ger nämligen tio procent i dricks när de är på utlandsresa.

Många ger även mer än så, 9 procent av svenskarna brukar ge 15 procent eller mer i dricks visar undersökningen från Hotels.com. Men det finns även de som inte är lika givmilda. 13 procent av svenskarna ger nämligen ingenting i dricks när de är ute och reser. Två av tio svenskar uppgav att de bara ger fem procent på notan i dricks.

Trots att många svenskar är givmilda är våra grannar i väst snäppet bättre. Hela 54 procent av norrmännan lämnar tio procent i dricks visar samma undersökning från Hotels.com. Även danskarna är något bättre, där uppgav 49 procent att de dricksar 10 procent utomlands.

Om undersökning:Undersökningen har genomförts av YouGov på uppdrag av Hotels.com bland över 4 000 resenärer i Finland, Sverige, Norge och Danmark.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login