Resa | Sommarkyla ger höstrusch till solen och rekordartad försäljning av sommarresor

Av den 23 juli, 2015

Det ostadiga sommarvädret har inte bara orsakat en reserusch efter sommarresor. Svenskarna bokar nu höstresor för fullt och bokningarna av höstlovsresor har ökat med 15 procent jämfört med samma tid i fjol.

Kanarieöarna är det resmål som flest bokat resor till i höst. Det visar färsk statistik från Ticket Privatresor.

Det kalla vädret i sommar har fått svensken att längta söderut. Ticket Privatresors försäljning i juni var den bästa någonsin och även juli ser ut att bli en rekordmånad. Men det är inte bara försäljningen av sommarresor som går för högtryck – det kyliga vädret gör att även höstresorna går åt i rask takt.

– Det kyliga sommarvädret har gett en rusch efter resor både i sommar och höst. De som spenderar denna kyliga sommar hemma vill gärna försäkra sig om att få lite sol lite sol och värme i höst i stället. Samtidigt är ovanligt många på jakt efter en sommarresa i sista minuten i år, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Bokningarna av höstlovsresor har ökat med närmare 15 procent jämfört med samma tid i fjol. Eftersom höstlovsveckan infaller samma vecka för de flesta svenska skolbarn är det hög tid att boka resa för den som vill ha ett brett utbud att välja bland.

– Folk lider uppenbarligen av solbrist efter denna sommar. Därför är det sol och bad som bokas mest i höst och Kanarieöarna är det resmål som ligger högst på önskelistan för många, säger Karin Starkman Ahlstedt.

För den som ändå vill komma i väg på en resa i sista minuten i sommar finns, trots rekordförsäljning, fortfarande resor kvar.

– Resorna tar aldrig slut. För den som är flexibel med datum, resmål och pris finns fortfarande möjlighet att komma iväg redan i sommar. När det börjar bli utplockat bland charterresorna är egenpaketerade resor med reguljärflyg, hotell och transfer ett bra alternativ, säger Karin Starkman Ahlstedt.

HÖSTENS RESOR – TIO I TOPP
Gran Canaria
Teneriffa
New York
Bangkok
Antalya
London
Dubai
Miami
Cypern
Malaga

Källa: Ticket Privatresor. Bokat till och med 19 juli med avresa under höstlovet.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login