Resa | Sommarens resor går till Beirut och Dubai

Av den 15 juli, 2016

Onlineresebyrån Travellink har analyserat sommarens resestatistik och tagit reda på vart vi nordbor helst reser i sommar. De 10 mest populära destinationerna är ständigt återkommande, men varje år ser vi minst ett resmål som överraskar oss.

Sommarens bubblare:
Trenden i sommar visar att Nice fick ett rejält uppsving tack vare EM-fest och fotbollssugna fans.
Nice har gått om andra populära storstäder som Rom och Malaga. Zlatan-effekten är överraskande stor, säger Anna Nilsson, Projektledare för Travellink i Norden.

Sommarens raket:
Dubai utmärker sig som sommarens raket med en ökning av 119% jämfört med bokningar i samma period i fjol.

En anledning kan vara att många turister dras till det faktum att du i Dubai garanterat får vältra dig i strålande sol och lyx till överkomliga priser året om. Bra badmöjligheter och hög hotellstandard är något som allt fler väljer för en bekväm semester. Nu ser vi också en ökning av resor till Dubai sommartid då priserna är mycket lägre än vintersäsongen, säger Anna Nilsson.

Sommarens verkliga uppstickare:
Beirut är den otippade uppstickaren med en 95% ökning. “Medelhavets pärla” som Beirut kallades, var en välbesökt stad innan inbördeskriget 1975. Sedan dess har staden rustats upp ordentligt och intresset för denna anrika kulturstad har återigen börjat blomma.

Statistiken visar att Beirut med sin 5000 år gamla historia och mångfald hamnar i topplistan i i takt med ökat antal etniskt resande. Många familjer besöker gärna sina hemländer och vi kan se att den typen av resor har ökat till just Beirut, säger Anna Nilsson.

Sommarens raketer
(ökning i procent från förra året)
 Sommarens populäraste resmål
 (placering förra året)
Dubai +119%  1. London (1)
Beirut +95%  2. Berlin (2)
Nice +72%  3. Amsterdam (3)
Teheran +50%  4. Barcelona (4)
Los Angeles +37%  5. Paris (6)
Rom +33%  6.Prag (8)
 7. Nice (21)
 8.Rom (13)
 9. Malaga (10)
 10. Bangkok (9)

5 saker att göra i Beirut:
White Beach
Lämna Beirut och ta en taxi till forntids-staden Byblos. Ta en ny taxi mot Batroun och håll utkik utmed vägen efter en skylt där det står White Beach. Grym strand, grym bar.

Pigeon Rocks i Raouche
Ta dig ut till kusten och skåda naturens vackraste skapelser i Beirut, Pigeon Rocks i Raouche är nämligen det mest kända (och det enda ) naturliga inslaget i Libanon. Längs Corniche stråket har du den bästa utsiktsplatsen över klipporna.

National Museum of Beirut
Samlingen på Beiruts national museum har antikviteter från så långt tillbaka som första världskriget. Under inbördeskriget stod museet i frontlinjen som skiljde de stridande parterna. Byggnaden och dess samling fick omfattande skador, men kunde räddas i sista minut.

Greek Orthodox Cathedral of Saint George
Saint George katedralen är den äldsta kyrkan i staden Beirut och den äldsta i regionen. Det första kristna templet som någonsin byggdes på platsen och går så långt tillbaka som på 600 -talet.

Zaitunay Bay
Den nyligen öppnade strandpromenaden ger dig en möjlighet att hitta ro i en fartfylld stad som Beirut.

*statistiken baseras på ca 60 000 resor från Sverige, Norge, Danmark och Finland under juni 2016.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login