Resa | SkiStar Sälen öppnar skidsäsongen nu på fredag 27 november

Av den 26 november, 2015

Sista periodens kyla har gett optimala förhållanden för snöproduktion och nu är även SkiStar Sälen redo att öppna för skidsäsongen. Redan från start öppnar den nya 6-stols expressliften i Tandådalen. Snöläggningen i Vemdalen, Trysil och Hemsedal har gått väldigt bra och förutsättningarna ser mycket bra ut inför öppningen på fredag 27 november. I Åre, som arrangerar världscuptävlingar (damernas storslalom och slalom) under Luciahelgen, fortsätter arbetet med att förbereda för öppning.

Den sista veckan har vintern kommit till fjällen och det har varit gynnsamt att lägga snö vilket gör att vi också kan öppna för skidåkning i Sälen från fredag. Extra kul att öppna då vi vet att många i Sverige längtar efter skidåkning. Intresset för att boka skidsemester är rekordstort och nu kan vi sprida härliga skid- och snöbilder till våra gäster runt om i hela Skandinavien, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar AB.

Nu kan man följa de första skidsvängarna i Vemdalen under lördagen live på op.se – Live-TV från Vemdalen. Det blir mingel med förväntningsfulla skidåkare och möten med flera spännande gäster.

Information om vad som är öppet from 27 november*: Lift, Pist & Snöbloggar SkiStar

Sälen: Från fredag är Stora Backen och Familjebacken i Tandådalen samt Gustavbacken och Lisa i Lindvallen öppen. På Högfjället öppnas barnbacke.

Vemdalen: Till fredagens smygpremiär öppnar Vemdalsskalet och Klövsjö, 2 expressliftar med tillhörande 5 nedfarter samt 338 fallhöjdsmeter i ett åk (Klövsjö). På lördagens stora vinterpremiär öppnar även Björnrike med två nedfarter i Björnvalllen.

Trysil: Totalt 3,5 km preparerade nedfarter, expressliften Fjellekspressen och barnbackar vid Trysil turistsenter från fredag

Hemsedal: Under fredagen öppnar Hemsedalløypa och expressliften Hollvin Express. Lördagen öppnas även Hallinghovdløypa och Fjellheisen 1 och 2. Totalt 3 km preparerade nedfarter och 630 fallhöjdsmeter från topp till botten från lördag.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login