Resa | Sju dolda pärlor i Sydamerika du inte får missa

Av den 3 augusti, 2016

Nu står OS i Rio för dörren men Sydamerika har mycket mer att bjuda på än så. Nätresebyrån Expedia har satt ihop en guide med sju tips runtom i Sydamerika för den äventyrssugne.

Från och med den 5 augusti kommer alla ögon att vara riktade mot Rio de Janeiro, Brasilien. Staden kommer att vara hem till idrottare från hela världen som vill vinna en guldmedalj. Expedia, världens ledande internetbaserade resebyrå, har satt ihop en guide som innehåller upplevelser du inte får missa runtom i hela Sydamerika.

1. Ilha Grande, Brasilien
Om du redan har planerat ett besök i Rio de Janeiro i sommar, så kan du komma bort från stadshetsen genom att besöka ön Ilha Grande där bilar och andra motorfordon är förbjudna. IIha Grande ligger bara två timmar bort med bil och en kort båttur. Ön erbjuder: kristallklart vatten, färsk fisk och skaldjur, oändliga vandringsleder och Caipirinhas (den världsberömda brasilianska cocktailen). Du får inte heller missa att åka ut och fiska med en lokalbo, kanske kommer du att fånga dagens middag?

2. Torres del Paine, Chile
Chile är ett av de sydamerikanska länderna med många dolda pärlor och en unik natur tack vare sitt läge mellan bergskedjan Anderna och Stilla havet. Nationalparken Torres del Paine är värt ett besök och bjuder på storslagen natur och det bästa är att du får ha nästan allt för dig själv då det är få turister här.

3. Mendoza, Argentina
Argentina, som ligger mittemellan Brasilien och Chile, är ett mycket populärt land tack vare sina fotbollsstjärnor, tango, grillade specialiteter och för dess vackra huvudstad Buenos Aires. Något som inte är känt av många, är vinregionen Mendoza. Här kommer du att kunna smaka ett Malbec vin som är lika unikt som landet och som endast produceras i denna region. Detta är en provins värd att utforska med motorcykel precis som i den berömda boken Dagbok från en motorcykel av Ernesto Guevara (El Che).

4. Nazcalinjerna, Peru
Mystik och skönhet blandas i Nazca öknen som ligger i södra delen av Peru. Här finns de så kallade Nazcalinjerna som är skapade av forntida civilisationer och som fortfarande kan skådas än idag. För att se storheten i de mönster, som för vissa har religiösa betydelser och andra verkar vara från en annan planet, behöver du vandra till toppen av de omgivande kullarna.

5. Titicacasjön, Bolivia
Titicacasjön, som ligger mellan Bolivia och Peru, är världens högst belägna sjö. Sjön är känd för sin biologiska mångfald och är hemvist för en mängd fåglar och fiskar. Det är den perfekta platsen för resenärer som älskar att koppla av i naturen och andas frisk luft.

6. San Andres, Colombia
San Andres, en korallö i Karibiska havet, kommer att lämna dig mållös med sitt turkosa vatten. När du landar på ön kommer du att från flygplanet kunna se sju olika intensiva blå färger som utgör dess vatten. En fantastisk plats för dykning.

7. Jericoacoara, Brasilien
Avsluta ditt sydamerikanska äventyr i fiskebyn Jericoacoara i Brasilien som är ett mecka för vindsurfing och kitesurfing. Området är även värt att utforska till häst med en lokal guide som kan visa dig hemliga platser orörda av människan. Avsluta dagen med att prova Moqueca som är en kryddig fiskgryta som kommer att glädja även den mest kräsna gom.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login