Resa | Så känner du igen svenska resenärer på semester

Av den 11 april, 2016

Svenskarna älskar semester och reser gärna världen runt för nya upplevelser. Vårt pass är dessutom giltigt utan visum i 176 länder* och vi kan i princip åka vart vi vill. Vilket innebär att du med allra största sannolikhet kommer springa på andra svenskar under din semester. Och vi är lätta att känna igen! Hotels.com™ har listat typiska svenska semesterstereotyper som du garanterat kommer möta på din resa.

Soldyrkarna vill ha nära till stranden
Svenskar är kända för att lapa sol och pressa i timmar på stranden. Den allra bästa tiden att njuta av värmen är under vinterhalvåret, när vännerna hemma i Sverige tampas med både snö och slask. Eftersom svenskarna inte vill gå miste om en enda soltimme är det inte konstigt att hotell som ligger i direkt anslutning till sandstränder lockar. Hotellet Hyatt Regency Hua Hin i Thailand är beläget mitt på en fantastisk strand med smaragdgrönt vatten. Den perfekta platsen för de svenska soldyrkarna att jobba på brännan och njuta av värmen.

Om frukostgeneralen får bestämma
Frukosten är dagens viktigaste mål, i alla fall om du frågar svenskarna. På resande fot vill svenskarna gärna ha det lilla extra och en tråkig hotellfrukost kan förstöra en hel semester. På Grand Hyatt i Melbourne serveras lokalodlade ingredienser efter säsong och här är det svårt även för den kräsnaste att bli besviken. Men oavsett hur spektakulär frukosten än må vara kommer du ändå se en svensk frukostgeneral som tagit med sig knäckebröd hemifrån.

Partyprissarnas semesterparadis
Det är ett välkänt faktum att svenskar tycker om att festa på semestern. Somliga åker enbart iväg för att få dansa nätterna igenom. Magaluf har sedan länge varit ett givet alternativ för de partysugna och de bor gärna på Hi! Honolulu by Globales. Festprissarna är lätta att känna igen då de ofta trillar in sist till frukostbuffén på morgnarna för att sedan samlas på nattklubben Grabbarna Grus efter att klockan slagit midnatt.

Tacoälskaren vill ha fredagsmys hela veckan
Under 90-talet började tacos få fäste i Sverige och idag har den mexikanska rätten blivit en fredagstradition i svenska hem. Att Mexiko blivit en allt mer populär destination skulle kunna bero på att det är den plats där svenskarna kan sätta guldkant på det traditionella fredagsmyset. Utanför Cancun i Mexiko ligger det exklusiva boutiquehotellet Be Tulum Beach & Spa Resort där tacoälskaren kan njuta av sagolika fisk-tacos.

Fotgängaren som vill ha gångavstånd till allt
Svenska resenärer tar alla tillfällen de kan för att få promenera. Vare sig de är i fjällen, på landsbygden eller i storstäderna. Paris är ett populärt resmål att upptäcka till fots och här vill svenskarna helst bo med gångavstånd till allt. Fotgängaren strosar ofta på pampiga gator mellan diverse sevärdheter, så som Triumfbågen och Eiffeltornet. För den promenadglade svensken är därför Paris Marriott Champs Elysees Hotel det perfekta hotellet att vila fötterna på efter en lång dag på stadens alla gator.

Hotell för ensamvargen
Sverige ligger långt ner på listan över befolkningstäta länder och svenskarna är vana att slippa trängas. Något som kan vara en förklaring till att vi ogillar att sitta alltför nära varandra. Svenska ensamvargar känns enkelt igen då de ständigt letar efter avskilda platser; vid badstrandens ytterkant, längst in i restaurangen eller med väskan som granne i kollektivtrafiken. Stora hotell, så som gigantiska Biltmore Hotel – Coral Gables i Miami, är därför att föredra. Med sin pool i storlek av en sjö är hotellet perfekt för svensken som tycker om att börja dagen med en simtur för sig själv.

All-inclusive-svensken reser bekvämt
Semestern är en tid att slappna av och vara bekväm. All-inclusive-svensken ser till att ha allt ordnat innan avresa; boende, utflykter, aktiviteter och mat. Ju bekvämare desto bättre. Den bekväma svenska resenären stortrivs med ett färdigt schema och tar helst så få beslut som möjligt under resan. I Grekland finns många all-inclusive hotell som lockar, exempelvis Sunshine Rhodes – All Inclusive, där svenskarna kan luta sig tillbaka och ta det lugnt.

*2016 Visa Restriction Index. Research framtagen av Henley & Partners

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login