Resa | Rusning efter vinter- och sommarresor

Av den 26 juni, 2015

Regn och kyla i juni driver på försäljningen av resor. Klassiska sol- och badresor står överst på önskelistan hos de flesta, men snabbast ökar efterfrågan på storstadsresor och kryssningar. Berlin sticker ut som en nykomling bland de mest bokade resmålen den senaste veckan, och när det gäller kryssningar är det många som redan nu bokar sin resa för vintern.

Lågtryck i början av sommaren innebär högtryck för oss. Den senaste veckan har vi haft en rejäl skjuts i försäljningen. De flesta vill solsäkra sommaren, men det är också många som redan nu bokar sin resa för vintern. Den senaste veckan har försäljningen av kryssningar ökat med 30 procent, där Karibien i vinter är det som lockar mest, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia Travel Group.

Försäljningsökningen syns såväl inom sol- och badresor som inom storstadsresor. En oväntad nykomling på topplistan för storstadsresor är Berlin, dit antalet resor har fördubblats. 

Allt fler bokar semesterresan sent

Allt fler väljer att hålla sina semesterplaner inför sommaren öppna för att avvakta vädret här hemma. Enligt en undersökning som Resia genomförde i maj hade nästan hälften av dem som planerar att resa på semester utomlands fortfarande inte bokat sin resa. *

Väderprognoserna för juli verkar fortsatt innehålla en hel del regn. Det finns fortfarande gott om resor kvar, men mitt tips till den som verkligen vill iväg är att inte vänta för länge med att boka, säger Ingela Schönning.

Mest bokat på Resia i juni 2015

Sol och bad

1. Turkiet
2. Mallorca
3. Kreta
4. Rhodos
5. Cypern

Storstad
1. London
2. Barcelona
3. Miami
4. New York
5. Berlin

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login