Resa | Reserusning efter dåligt majväder

Av den 4 juni, 2015

Den senaste tidens dåliga väder får svenskarna att vilja solsäkra sommarsemestern och resorna går åt i rask takt. Nära 8 av 10 sommarresor är nu bokade hos Ving och under maj såldes 35 procent fler resor jämfört med samma månad förra året.

Just nu har vi ett väldigt högt tryck i vår försäljning och förra veckan var en rekordvecka. Vi har aldrig sålt så många resor under vecka 22 som under förra veckan. Om man vill vara säker på att komma iväg så bör man boka så snart som möjligt. Om det dåliga vädret håller i sig så kommer priserna inte att bli lägre, snarare tvärtom, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Vill man ha is i magen är det bästa tipset att vara flexibel med datum och avresedatum. Om det är fullbokat från Arlanda kanske man kan tänka sig att resa från t.ex. Norrköping eller Örebro, eller från Växjö eller Halmstad om man först tänkt resa från Göteborg, fortätter Magdalena Öhrn.

De flesta av Vings kunder bokar en resa till något av de stora sommarresmålen; Mallorca, Turkiet, Kreta, Rhodos och Cypern, men det finns också en ökad efterfrågan på resor till de små grekiska öarna. Inte minst till sommarens nyhet Thassos.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login