Resa | Resehysteri efter rekordregnig och kall vår

Av den 22 juni, 2015

Det råder resehysteri i Sverige. En rekordregnig vår med de kallaste dagstemperaturerna på 150 år har lett till rusning efter sommarresor i hela Sverige. Försäljningen de senaste veckorna har ökat 20 procent jämfört med i fjol.

– Den rekordregniga och kalla våren har skapat resehysteri hos många. Kunder köade i Tickets butiker i helgen och bokningarna online och per telefon skjuter i höjden, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Kreta, Mallorca och Split är de resmål som ökat mest bokningsmässigt under sista veckorna i maj.

Vädret kring midsommar sägs ofta vara avgörande för hur sommarresandet blir. Årets rekordkalla vår i kombination med regnrekord har dock lett till att det redan i början av maj blivit rusning efter sommarresor. I både Stockholm och Göteborg har det varit regnigaste maj på flera hundra år.

– Det är inte så konstigt att många vill resa bort till sol och värme efter denna blöta kyliga vår. De vågar inte chansa på att de får sol och värme i sommar utan flyr till varmare breddgrader på semestern, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Den som vill åka bort i sommar ska inte vänta för länge med att boka, då resorna går åt snabbt.

– Resor tar aldrig slut, men den som väntar länge måste vara lite mer flexibel i sina val. Hittar du inte någon lämplig charterresa kan du till exempel plocka ihop egna paket med flyg, hotell och transfer. Det ger fler valmöjligheter och kan även bli billigare under högsäsong, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login