Resa | Rekordstort intresse för höstresor hos Apollo, sätter in extraflyg

Av den 18 augusti, 2015

Sommarens lågtryck har gett högtryck hos researrangörerna. Men det är inte en tillfällig effekt. Den solfattiga sommaren har gjort bokningstrycket på resorna under hela hösten extra stort. För att möta den höga efterfrågan sätter Apollo in extraflyg under höstlovet.

Den delvis solfattiga och kalla sommaren skapade reserusning hos landets alla researrangörer. Det är en effekt som fortsatt håller i sig. De som inte hittade en resa under sommaren ser ut att ha bokat en senare under hösten. Hos Apollo har den senaste månaden 23 procent fler bokat en höstresa jämfört med samma period förra året. Intresset har gjort att Apollo satt in extraflyg under höstlovet. Från både Landvetter och Arlanda finns det extraflyg till Rhodos. Apollo har även satt in extra kapacitet till Dubai från Arlanda under höstlovet. 7 av 10 höstlovsresor är redan bokade.

-Höstlovet är en av de allra mest populära veckorna på året att boka en resa, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo. I år är efterfrågan större än vanligt. Därför är det roligt att vi kan sätta in extra kapacitet så fler får en möjlighet att fly höstmörkret, säger Kajsa Moström.

Bäst bokade resmål på höstlovet hos Apollo (andel)
1.Fuerteventura
2.Gran Canaria
3.Cypern
4.Madeira
5.Teneriffa

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login