Resa | Rekordmånga svenskar bokar skidresa

Av den 10 oktober, 2015

De senaste två årens fina vintrar med långa vintersäsonger och många skiddagar gör att intresset för att boka skidresor har ökat med 12 %* jämfört med samma tidpunkt föregående år. Bokningarna till Sveriges skid- och nöjesmecka Åre ökar från Sveriges tre största städer. Att fler företag vill konferera i fjällmiljö och att snögubben Valles popularitet ökar visar sig tydligt i bokningsstatistiken.

Förutom en generell ökad efterfrågan på skidsemester så har vi också två starka koncept som har utvecklats väl och mottagits mycket positivt av våra gäster, säger Linda Morell PR Chef SkiStar AB.

Barnkonceptet Valle har blivit en stor favorit hos småbarnsfamiljerna och SkiStar Business som säljer skräddarsydda konferenspaket till Sälen, Vemdalen, Åre, Trysil och Hemsedal har en tydlig uppåtgående bokningstrend. Kombinationen skidåkning och konferens har visat sig vara ett vinnande koncept och antalet konferensgäster ökar kraftigt under perioderna mellan skolloven. Mest markant är veckorna i januari som påvisar en ökning av konferensbokningar med hela 17 %**.

Det verkar ligga i tiden att kombinera jobb med avkoppling i vår fina fjällmiljö, säger Linda.

Utöver detta ser SkiStar att bokningarna till Åre ökar från storstadsregionerna. En ökning som spås komma att fortsätta i och med att det nu går att flyga direkt till Åre/Östersund från Göteborg och Malmö något som tidigare bara varit möjligt från Stockholm.

Ökning*** bokningar SkiStar Åre:

  • + 13 % från Skåneregionen
  • + 27 % från Göteborgsområdet
  • + 12 % från Stockholmsområdet

En destination som Åre är beroende av snabba och smidiga kommunikationer vilket nu förbättras från Skåne-och Göteborgsområdet. Åre är en destination av internationell karaktär och helt klart ett bra alternativ för den skidsugne som söker en kosmopolitisk atmosfär med hög kvalitet på shopping, mat och nöje i kombination med skidåkning i världsklass, avslutar Linda.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login