Resa | Påsken är bäst i fjällen

Av den 20 mars, 2015

Sol, snö, härlig skidåkning, konserter, tävlingar, aktiviteter – påskprogrammet på SkiStars fem destinationer är fyllt till bredden med fantastiska upplevelser.

Påsken i fjällen är för många säsongens höjdpunkt. Och det är inte svårt att förstå varför; långa, ljusa dagar, sol som värmer, snö, skidåkning, vacker miljö och gott om tid tillsammans med vänner och familj.

Linda Morell, Nordisk Reklam- och PR Chef SkiStar AB, säger att vintern så långt har varit väldigt bra och precis som alla andra ser hon fram emot påsken.

Påsken är på många sätt summan av allt det fantastiska fjället har att erbjuda. Från härlig skidåkning, tävlingar och aktiviteter för hela familjen till konserter, shower och afterski. Vi ser väldigt mycket fram emot att ta emot alla gäster, säger hon.

Sälen är känt för sina välfyllda påskprogram. Massor av artister kommer, som vinnaren av melodifestivalen, Måns Zelmerlöw, Markoolio, Lotta Engberg, Pernilla Wahlgren med flera. I Hundfjället anordnar man enligt tradition «Uppåt väggen» – ett kraftprov där 75 deltagare springer uppför Sälens brantaste backe och åker skidor ner igen. Stora påskfester och afterski arrangeras på Tandådalstorget i Tandådalen, Sälfjällstorget och Snötorget i Lindvallen. Men det kanske viktigaste av allt är alla aktiviteterna för de minsta skidåkarna. Det sker massor varje dag, och snögubben Valle är med på det mesta av allt skoj. Läs mer om Sälens påskprogram.

I Åre arrangeras «Red Bull Home Run» också i år. En spektakulär tävling med masstart, där det gäller att komma först nerför Åreskutan. «Sponsor Me – by Oscar Scherlin & Friends» är ett annat stort påskarrangemang. Det är en två dagar lång SkiCamp i Åre Ambilight Snowpark, där unga mellan 11 och 16 år kan träna med professionella parkåkare. I Åre finns självklart också ett rikt utbud av afterski och en massa aktiviteter för de minsta under hela påsken. Läs mer om påskprogrammet i Åre.

Vemdalen erbjuder påskmaskerad och påskäggjakt för barnen, mängder av tävlingar och aktiviteter varje dag. «Big Jump Cup» är kanske påskens största event. En tradisionsrik publikfest som pågår i två dagar, och är för alla som åker skidor eller bräda. Dessutom kan du delta i speedski-tävling, afterski utomhus och Valles påskcup. Läs mer om Vemdalens påskprogram.

I Hemsedal arrangeras tävlingen «Ralley to the Valley», där 400 deltagare kämpar om att komma först nerför fjället. Hemsedal är också välkänt för sin afterski, och i år kommer artister som Onkl P, Erik & Kriss, Redbull Live och CLMD – för att nämna några. De yngsta kan följa med Knerten på Påsketur, uppleva Valles Påskfest och delta i Bergans Jib Academy. Läs mer om påskprogrammet i Hemsedal.

I Trysil är man traditionen trogen och bjuder på Seterrock på Knettsetra under hela påsken. Upp emot 5.000 glada gäster väntas besöka Setertunet, som ligger mitt i skidanläggningen, under påskdagarna. Och som alltid är det afterski-fenomenet Rydell & Quick som drar upp stämningen. I barnområdena händer det mycket varje dag, och det är snögubben Valle som styr showen. Det är teater, Fanta Play Park, tävlingar, barnens afterski och mycket mer. Läs mer om påskprogrammet i Trysil.

Som du ser är det mycket som händer på SkiStars destinationer under påsken. Men det är de fantastiska dagarna i backarna som räknas, ingenting slår att få börja dagen i nypistade backar. Har du inte bokat ännu så finns det fortfarande möjlighet på skistar.com, säger Morell.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login