Resa | Övernatta på toppen av Ericsson Globe med Airbnb

Av den 6 juni, 2015

Drömt om att sova med hela Stockholm vid dina fötter? Är du ledig den 29 juni? Då ska du läsa vidare. Airbnb, hemsidan för privata boenden världen runt, omvandlar gondolen SkyView på toppen av Ericsson Globe till ett sovrum för en natt. Boendet är dock inget för blygsamma eller höjdrädda. Gondolen har 360-graders insyn (och utsikt såklart!) och parkeras 130 meter ovanför marken.

Att få chansen att få sova en natt i SkyView blir ett unikt tillfälle för den äventyrlige. IKEA står för inredningen som förvandlar gondolen av glas till ett bekvämt och smart sovrum på 9 kvadratmeter.

– Airbnb strävar alltid efter att skapa unika upplevelser för våra användare. Att få sova på toppen av Ericsson Globe, en av Sveriges mest berömda byggnader, blir utan tvekan en spännande upplevelse. Jag är övertygad om att vi kommer kunna erbjuda två personer ett minne för livet, säger Andreas Stillborg, marknadsansvarig på Airbnb i Sverige.

Trots att Ericsson Globe är synonymt med maffiga konserter och gastkramande sportevenemang kommer halvtidsklassikern korv-med-bröd inte stå på menyn denna kväll. Istället får vinnaren en trerätters middag serverad i mittcirkeln hos grannen Tele2 Arena. Vid regn rullas arenas tak ut. Dessutom får vinnaren en VIP-tur runt Stockholm Globe Arenas, en egen Stockholmsguide och frukost på sängen. Om inte vinnaren bor i Stockholm så bjuder Airbnb på resan tur och retur till huvudstaden.

– När Airbnb kom med idén sa vi ja direkt. Detta är ett perfekt sätt att visa upp en av Stockholms främsta turistattraktioner, säger Daniel Stålbo från Stockholm Globen Arena.

För att vinna

Klicka dig in på www.airbnb.se/night-at/SkyView, klicka på ”Tävla” och skriv sedan en motivering till varför just du ska vinna. Tävlingen öppnas idag, den 4 juni, och stänger den 19 juni klockan 23:59. Vinnaren blir kontaktad direkt den 22juni och övernattningen kommer att ske den 29 juni. Samtliga tävlingsvillkor finns på www.airbnb.se/night-at/SkyView.

Några husregler

● Ingen guide kommer att vara med i gondolen under natten – så mörkrädda kan sluta läsa här.

● Om du behöver gå på toa under natten, anropa oss via din walkie-talkie så skjutsar vi ner dig, det tar ca 10 min, så försök att hålla dig

● Ta gärna med stjärnkikare!

● Rädsla för höjder? Då är det antagligen inget för dig.

● Mobiltelefon mottagning är utmärkt på toppen av Ericsson Globe – passa på att ringa din mamma och dina polare.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login