Resa | Örebro i topp tre när det kommer till att spendera fickpengar

Av den 19 mars, 2015

Fickpengar behövs alltid när man reser, men hur mycket råder det delade åsikter om. En reskassa på 2000-4000 kronor tycker drygt 40 procent av svenska resenärer är rimligt att göra av med på en veckas sol- och badresa till Medelhavet, visar en undersökning från Airtours. Endast 8,5 procent uppger att de tycker att 7000 kronor eller mer är en rimlig summa att spendera i fickpengar på en veckas semester.

Örebro i topp tre när det kommer till att spendera fickpengar på sol och badresan!

– Generellt sett vill dagens resenärer lägga mer pengar på ett bra hotellboende och då kanske man hellre sparar in på fickpengarna. All inclusive är också populärt vid sol- och badresor vilket gör att kostnaderna för mat på själva resmålet blir desto mindre, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Synen på fickpengar skiljer sig åt mellan olika regioner. Bland Smålänningarna är det 23 procent som inte vill spendera mer än 2000 kronor i fickpengar för en veckas solsemester. Motsvarande siffra för Stockholmarna är 13 procent. Stockholmarna reser också i större utsträckning till dyrare resmål som Sardinien, Sicilien och mytomspunna Mykonos i Grekland, enligt Airtours statistik.

– Storstadsbor verkar överlag vilja spendera mest på resor, både när det gäller fickpengar och genom att generellt välja dyrare resmål. Sardinien och Sicilien har på senare år blivit ett populärt alternativ för storstadsbor som annars brukar åka till franska Rivieran. Här får du både jetset-känsla och några av Europas absolut vackraste stränder, säger Stefan Chatzopoulos.

Äldre har också en mer sparsam inställning till fickpengar på charterresan. Bland 56 – 80-åringarna uppger 23 procent att de inte tycker det är rimligt att spendera mer än 2000 kronor under en veckas sol- och badresa. Detta kan jämfört med 12 procent i åldern 20-29 år.

Regionerna där resenärerna vill spendera mest fickpengar på sol- och badresan:

  • 1. Stockholm (Stockholms län)
  • 2. Norra Mellansverige (Värmland, Dalarna, Gävleborg)
  • 3. Östra Mellansverige (Uppsala, Södermanland, Östergötland, Örebro, Västmanland)
  • 4. Övre Norrland (Västerbotten, Norrbotten)
  • 5. Västsverige (Halland, Västra Götaland)
  • 6. Sydsverige (Skåne, Blekinge)
  • 7. Mellersta Norrland (Västernorrland, Jämtland)
  • 8. Småland (Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Gotland)

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login