Resa | Ny bok! Roy Fares Sweet spots of New York

Av den 9 februari, 2016

Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna.

Sweet spots of New York är uppföljaren till den prisade LA-baserade bakboken United states of cakes. Följ med Roy till New Yorks söta värld. Klassiskt amerikanska pajer och doughnuts samsas med det senaste nya inom konditorvärlden, såsom den franska, nygamla delikatessen kouign-amann – ett karamelliserat och frasigt underverk. Och som en extra ”treat” – som bara de många kulturernas stad kan bjuda på – churros, gelato, egg tarts och andra spännande godsaker från världen över.

Vid det här laget är det nog ingen hemlighet att jag går i gång på bakverken i USA. Här kan konditorerna konsten att ta ut svängarna bland bunkar och vispar och göra vackra bakverk med attityd och extra allt. New York är en stad med en egen, otrolig puls, och där det finns så mycket att upptäcka, street upp och avenue ner. Det tar liksom aldrig slut!

Roy tar med oss till både kända och okända konditorier där han bjuds på ett överflöd av cookies, pajer, glass, cheesecakes och sundaes och annat absolut livsnödvändigt. I boken delar han också med sig av sina personliga favoritställen. Det är diners, glassbarer, kaféer och bagerier som du inte bör missa när du är i New York. Roys sweet spots helt enkelt. Utifrån varje favoritställe har han låtit sig inspireras och komponerat recept som i stil påminner om bakverken där.

I New York finns plats för allt och alla, och det gäller inte minst vad för slags sötsaker man kan hitta om man tar sig runt. Det klassiska möter det trendiga, det traditionellt amerikanska blandas med bakverk hämtade från olika kulturer världen över. Och det är det jag har velat fånga med denna bok. Ett flöde av recept som andas New York.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login