Resa | Nio romantiska resmål – från budget till lyx

Av den 12 februari, 2016

På söndag är det Alla hjärtans dag och vad passar bättre än att överraska sin käresta med en romantisk semester? Airtours tipsar om nio romantiska resmål som inte kommer göra din älskling besviken. Restipsen innehåller allt från plånboksvänliga alternativ till mer lyxiga alternativ.

Airtours kan årligen se en ökning av antal bokade resor just kring Alla hjärtans dag. Framför allt storstadsresor som Paris, Rom och New York brukar vara de resmål som bokas mest.

Att överraska med en resa i Alla-hjärtans dag present verkar bli allt vanligare om vi tittar på våra bokningar just kring den 14 februari. Idag är ju inte prisskillnaden heller så jättestor mellan att åka på en weekend utomlands eller exempelvis boka en spahelg i Sverige, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Airtours listar de 9 bästa resmålstips för romantik

Lyx

New York – Städernas stad
New York är städernas huvudstad och ett oslagbart resmål för en kärleksfull weekend. I New York råder det ingen brist på romantik. Gör som amerikanska kärlekspar gör på film och promenera runt tillsammans i Central Park. Eller åk upp i New Yorks högsta byggnad Empire State Building och blicka ut över en stad som aldrig sover. I New York finns något för alla kärlekspar.

Dubai – Lyx i överflöd
Vill man överraska sin älskling med något riktigt lyxigt och är beredd på att slå på stora trumman rekommenderar vi en weekend i Dubai. Här finns allt man behöver och lite till för en romantisk semester. Vad sägs om afternoon tea på ”Seglet”, världens enda sjustjärniga hotell? Eller varför inte ta en promenad på Dubai Marina och beundra sällan skådade lyxyachter? Avsluta dagen med en lugn och lyxig middag för två på franska topprestaurangen Le Petit Maison.

Mykonos – Jetset favoriten
Kritvita sandstränder, klarblått vatten och trendiga barer. Till Mykonos väljer jetsetparen att åka på kärlekssemester. Överraska din respektive med ett besök till trendiga stranden Super Paradise när du är där.

Sicilien – Svårslaget lyxhotell för den kräsna romantikern
Vill man avnjuta sin kärlekssemester på ett hotell utöver det vanliga ska man åka till staden Taormina på Sicilien och bo på The Ashbee Hotel. Det unika och charmiga hotellet är särskilt populärt för smekmånader och andra typer av kärlekssemestrar. Staden Taormina erbjuder vackra torg, mysiga restauranger och storslagen utsikt över Naxosbukten.

Mellan

Paris – Kärlekens huvudstad
Har man ännu inte varit i Paris på kärlekssemester med sin käraste är valet enkelt. Paris är kärlekens huvudstad och alla förälskade par bör någon gång åka hit tillsammans. Ta linbanan upp till Paris högst belägna punkt i Montmartre och upplev Sacré-Coeur tillsammans med din älskling. Strosa längs floden Seine bland caféer och gatukonstnärer. Ta en paus och avnjut ett glas champagne på någon av Paris alla romantiska barer eller hotell.

Florens – Perfekta resmålet för det konstintresserade paret
Med över 70 muséer är huvudstaden i Toscana ett riktigt mecka för alla konst- och kulturintresserade kärlekspar. I promenadvänliga Florens går man hand i hand till olika konstgallerier och insuper kultur bland sagolika kyrkor och katedraler. Man får inte missa att besöka La Gelleria Degli Uffizi som är ett av världens främsta konstmuséer.

Skopelos – Upplev romantik på Mamma Mia ön
På grekiska pärlan Skopelos spelades världsberömda filmen Mamma Mia in. Ön är det perfekta resmålet för alla par som gillar traditionell grekisk romantik. Skopelos bjuder på charmiga tavernor, vita små stenhus och klarblått vatten. För de par som vill följa i Mamma Mias fotspår är Agioas loannis-kapellet med dess utsikt ett måste att uppleva.

Budget

Prag – Världens vackraste stad?
Prag sägs vara världens vackraste stad och har dessutom smeknamnet kärlekens stad. Redan här förstår man att Prag är en stad som passar för en romantisk weekend. Färdas med båt i Moldau floden, åk häst och vagn i Prags vackra historiska stadsdelar eller besök Pragborgen som är världens största forntida slott. Ett stort plus är att romantiken i Prag inte behöver äta upp plånboken. Med svenska mått mätt kan man bo på fina hotell och avnjuta fina middagar till mycket låga priser.

Riga – Plånboksvänlig romantik
Riga är ett perfekt resmål för de som inte vill spendera allt för mycket pengar på en kärleksweekend. Precis som i Paris kan du och din respektive fästa ett kärlekslås på någon av alla de broar som finns i Rigas fina parker. Att promenera runt kanalen i Riga är väldigt romantiskt och mysigt.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login