Resa | Nära 5 av 10 svenskar kommer hem från solsemestern med oanvända kläder

Av den 30 juli, 2015

Inför en solsemester är det många som packar mer kläder och accessoarer än vad man gör av med. Nära 5 av 10 svenskar (47 procent) i Vings undersökning Resepanelen, där 5 695 svenskar svarat på frågor om semestervanor, uppger att de kommer hem med oanvända kläder efter semestern.

Av de som tar med sig för mycket svarar 82 procent att cirka en fjärdedel av packningen förblir ouppackad.

Nära 8 av 10 (79 procent) av de tillfrågade i Vings Resepanel säger att de packar mycket för att ha många valmöjligheter. 9 procent svarar att de tar med sig för mycket på grund av att man packar i sista minuten och 8 procent för att man shoppar kläder på resan som man använder istället för de kläder man tog med sig.

– Många som reser kommer ofta hem med mer kläder än vad man hade med sig från början. Personligen tar jag ofta med mig lite extra kläder ifall att min planerade mängd inte räcker. Men det kan också hända att jag shoppar på resan vilket gör att jag får med mig mer kläder hem, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

17 procent av de tillfrågade i Resepanelen uppger att de använder alla de kläder och accessoarer som de packat ner. Nära 5 av 10 svenskar (47) kommer däremot alltid hem med oanvända kläder i resväskan, medan 36 procent gör det ibland.

Topp 3: Hur kommer det sig att du har oanvända kläder med dig hem?
1.Jag packar mycket för att ha många valmöjligheter  79 procent
2.Jag packar i sista minuten och får med mig mer än jag behöver  9 procent
3.Jag shoppar kläder på resan som jag använder istället    8 procent

Topp 3: Hur stor andel ouppackade kläder brukar du ha med dig hem?
1.En fjärdedel  82 procent
2.Hälften   12 procent
3.Inget    5 procent

Om Resepanelen:
Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Den här panelen har besvarats av cirka 5 695 personer som är medlemmar hos Ving. Undersökningen genomfördes i maj 2015. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login