Resa | Musikalbonanza till havs på Vings kryssningar

Av den 6 april, 2015

Broadway och West End i all ära, men vill man uppleva professionella uppsättningar av välkända musikaler är kryssningsfartygen ett lika bra val. I Vings kryssningsprogram finns flera fartyg där musikaler som Mamma Mia, Chicago och Saturday Night Fever spelas flera gånger i veckan. Duktiga artister från de stora musikalscenerna bjuder på dans, sång och underhållning i världsklass. 

Ving samarbetspartner, Royal Caribbean International, erbjudet det mest varierande utbudet av underhållning till havs. Ombord kan man se allt från spektakulära shower till teater, men även några av de mest uppskattade musikalerna.

Under en kryssning är upplevelserna många, men att kunna se musikaler i världsklass ombord är något alldeles extra. Att de ingår i priset gör dessutom att många som annars kanske inte skulle gå på en musikal har möjlighet att ta del av denna typ av underhållning. Som svensk känner man sig extra stolt över att Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal Mamma Mia nu sätts upp på två av fartygen, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

6 musikaler ombord på Vings kryssningar *

Mamma Mia
Björn Ulvaeus och Benny Anderssons fantastiska musikal, som baseras på ABBAs största hits, har gjort succé världen över. Över 50 miljoner människor har sett den på land och nu har turen kommit till kryssningsresenärerna.  Se historien om Sophies jakt efter sin far inför sitt stundande bröllop och sjung med till de välbekanta ABBA-melodierna.

Fartyg: Quantum of the Seas och Allure of the Seas

Chicago
I en av de mest populära musikalerna, Chicago, förflyttas man tillbaka till 1920-talets Chicago med gangsters, utpräglad laglöshet och en levande jazz-kultur.  I musikalen får publiken följa Roxie Hart, som efter att ha tagit livet av sin älskare hamnar i stadens kvinnofängelse men som trots det senare blir en superstjärna.

Fartyg: Allure of the Seas

Saturday Night Fever
Upplev det dekadenta nattlivet i New York under 1970-talet i denna medryckande musikal. Se Tony Manero, kungen av disko, dansa loss till klassiska diskohits och njut av glitter och glamour.

Fartyg: Liberty of the Seas  

Hairspray
I 1960-talets Baltimore var rasmotsättningarna mellan svarta och vita en del av vardagen. I denna musikal får publiken följa den modiga tonårstjejen Tracy Turnblad som gör allt för att få vara med i ett populärt tv-program, trots att hon är utsatt för både mobbing och rasism.

Fartyg: Oasis of the Seas

We Will Rock You

Den spektakulära musikalen We Will Rock You har setts av imponerande 6,5 miljoner människor på London Dominion Theatre. Den legendariska komikern och skådespelaren, Ben Elton, är musikalens fader – och i den fartfyllda showen får publiken lyssna till kända Queens- hits som bl.a. Radio Ga Ga, I Want To Break Free, Bohemian Rhapsody och We Will Rock You.

Fartyg: Anthem of the Seas

Broadway At Sea
På teatern ombord bjuder Royal Caribbean in till ett stort urval Broadway-inspirerad underhållning som Now and Forever, World of Broadway, West End to Broadway samt Piano Man. Njut av häftiga shower med professionella artister.

Fartyg: Serenade of the Seas, Vision of the Seas, Rhapsody of the Seas, Navigator of the Seas mfl.

*Med reseveration för eventuella ändringar då fartygen ibland byter musikaluppsättningar

Prisexempel
Kryssningspaket 9  dagar ”Barcelona, Palma, Rom, Neapel”. Kryssning 7 nätter med Allure of the Seas. Del i insideshytt inklusive helpension och dricks ombord. Flyg ToR Barcelona inklusive en hotellövernattning, 13 670 kronor per person.

Läs mer om Vings kryssningar >>

Resa
Örebroguiden

Bild: Mamma Mia, foto Royal Caribbean Ltd

You must be logged in to post a comment Login