Resa | MobiTrotter WiFi, smart app för gratis eller billiga samtal utomlands – nu på marknaden

Av den 18 april, 2015

Nu kan du med en smartphone som reser utomlands undvika höga samtals- och roamingavgifter. WiFi appen är den andra av två appar som gör erbjudandet komplett. För resenären sänks samtalskostnaden rejält. Oavsett vilken av apparna som används är prisreduktionen stor för användaren. Samtal inom WiFi är gratis och vanliga samtal ger upp till 95% besparing jämfört med traditionella operatörer.

Med appen ”MobiTrotter WiFi” kan du med iPhone eller Androidmobil ringa hel gratis inom WiFi. Oavsett vilket land du befinner dig i kan du ta emot inkommande samtal till ditt vanliga nummer för 35öre/min eller ringa till vanliga nummer i Sverige för 61 öre/min. Appen är gratis att ladda ner och man får 10 kr att prova tjänsten då man registrerar ett konto.

”Vår tjänst är skräddarsydd för utlandsresenärer. I dag då folk hellre tappar bort resväskan än mobilen ser vi att marknaden är mogen och att våra appar blir ett självklart komplement för många resenärer.” kommenterar Peter Bjurström, en av de två grundarna.

LNC global mobile AB som står bakom MobiTrotter är en svensk uppstickare på telekommarknaden som gör samtalen avsevärt mycket billigare genom att kombinera ip-telefoni (Voip) med traditionell mobiltelefoni.

Bolaget satsar på samarbeten inom reseindustrin där MobiTrotter erbjuds som en ”Ancillary service”/mervärdestjänst. MobiTrotter WiFi lanseras under i veckan med samarbetspartnern researrangören Apollo.

MobiTrotter erbjuder sedan i höstas en app att använda med lokala simkort, ”MobiTrotter”. Med appen får du full täckning i landet du besöker, du ringer och tar emot samtal på ditt vanliga nummer. Appen ”MobiTrotter” möjliggör också mobilsurf utomlands till låga lokala priser.

I och med lanseringen av MobiTrotter WiFi erbjuder LNC global mobile AB en komplett mobillösning för resenärer. Apparna är knutna till samma konto och du kan du skifta som du vill mellan apparna och använda den app som passar bäst, t.ex. WiFi appen på hotellet och simkortsappen på stranden.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login