Resa | Midsommarkyla ger reserusch

Av den 23 juni, 2015

Regnet och kylan på midsommarafton har fått resebokningarna att skjuta i höjden. Svenskarna flyr till varmare breddgrader och mest lockar resor till sol- och badresmål. Det visar färsk statistik från Ticket Privatresor.

Midsommarvädret är avgörande för hur reseföretagens försäljning blir under sommaren och nu väntar hektiska tider för resebranschen.

Kylan och regnet på midsommar skapar resepanik hos svenska folket och vi ser en kraftig ökning av sommarbokningarna. Många blir rädda för att helt bli utan sol och värme i sommar och skyndar sig därför att boka en resa till varmare breddgrader, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Ticket ser en strykande åtgång på resor till sol- och baddestinationer och de resmål som ökar mest procentuellt är Malaga, Split och Kreta samt Antalya och Mallorca. Resorna går åt snabbt och det gäller att inte vänta för länge med att boka sommarresa.

Resorna tar aldrig slut, men när det blir rusning efter resor minskar utbudet och priserna stiger. Då gäller det att vara lite mer flexibel när man bokar resa. Ett tips är att plocka ihop ett eget paket med flyg, hotell och transfer, vilket kan ge större flexibilitet och lägre priser än charterresor under högsäsong, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Tips för att hitta resa trots ruschen

  • Plocka ihop ett eget paket med flyg, hotell och transfer. I högsäsong kan det ge mer flexibilitet och lägre priser än en vanlig charterresa.
  • Var flexibel med datum och resmål – utbudet minskar när det blir rusch efter resor, men resorna tar aldrig slut
  • Titta på alternativa flygplatser – än de du brukar resa ifrån. Från de större flygplatserna är utbudet större och det är större möjlighet att resor finns kvar. Den som bor i södra Sverige kan även kika på resor från Köpenhamn och de i västra Sverige från Oslo.
  • Har du möjlighet att resa efter skolstarten i mitten av augusti finns mer att välja på till lägre priser.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login