Resa | Liverpool Football Club Legends och Manchester United Legends gör upp på Friends Arena

Av den 13 juni, 2015

Den 3 september i år är det dags för två av Europas toppteam att göra upp i en legendarmatch på Friends Arena då Manchester United Legends möter Liverpool Football Club Legends. Matchen spelas till förmån för Manchester United Foundation och Liverpool Foundation.

– Vi är väldigt glada att få välkomna de här två klassiska lagen till Friends Arena, säger Thomas Perslund, Managing Director på Friends Arena. Båda klubbarna har en stor skara fans i Sverige vilket borgar för en riktigt skön stämning här på arenan.

Lagens spelartrupper är inte helt spikade ännu. Information om dessa kommer löpande under sommaren. Bland de säkrade namnen finns bland andra Robbie Fowler och Luis Garcia klara för spel från Liverpool FC, samt den flerfaldige Premier League-mästaren Denis Irwing för Manchester United.

– Som före detta spelare ser jag alltid fram emot att medverka i de här matcherna och jag är säker på att detta kommer att bli en både bra och tuff match, kommenterar Denis Irwin angående sin medverkan. Jag är personligen engagerad i Manchester United Foundation och vi gör mycket jobb på lokal nivå, så det är värdefullt att vi genom matcherna kan generera mer pengar till välgörande ändamål.

– Det här blir ett fantastiskt möte mellan legendarer från två stora lag, även om det viktigaste för oss är möjligheten att samla in pengar till Manchester United Foundation för att hjälpa utsatta barn att utvecklas, säger John Shiels, chef för Manchester United Foundation.

De båda lagens stiftelser, Manchester United Foundation och Liverpool Foundation, stödjer olika initiativ för att ge, framför allt ungdomar i utsatta områden, inspiration, utbildning, bättre hälsa och en ökad framtidstro. Arbetet sker både lokalt och globalt.

­ – Vi är jätteglada att återigen få möta Manchester United i en legendarmatch. Det här blir andra gången och det ger oss ett fantastiskt tillfälle att skapa uppmärksamhet och ett större engagemang bland fler människor, kring det värdefulla arbete vi gör inom ramen för stiftelsen, säger Andrea Cooper, chef för Liverpool Foundation.

Biljetter finns att köpa på www.friendsarena.se från och med 11 maj kl 9.00.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login